Ankara'da Yılbaşı Öncesi 3,5 Ton Beyaz Ete El Konuldu - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Yılbaşı Öncesi 3,5 Ton Beyaz Ete El Konuldu

Ankara\'da Yılbaşı Öncesi 3,5 Ton Beyaz Ete El Konuldu

Ankara İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı öncesi denetimlerinde 3,5 ton tavuk ürününe el koydu.

28.12.2013 11:39  Güncelleme: 11:40

Ankara İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı öncesi denetimlerinde 3,5 ton tavuk ürününe el koydu.

Yılbaşına sayılı günler kala Ankara İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Ankaralıların bir sıkıntıyla karşılaşmamaları için il genelindeki denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Denetimlerini özellikle satışında artış yaşanması beklenen alkollü içkiler ve beyaz et sektörü üzerinde yoğunlaştıran ekipler, bozuk ve sağlıksız ürünlerinin satışa sunulmasına müsaade etmiyor. Yenimahalle ilçe müdürlüğü denetim ekiplerinin yaptığı kontrollerde son kullanma tarihi geçmiş ve izlenebilirliği sağlanamayan yaklaşık 3,5 ton tavuk ürününe el konulurken, toplamda da 5 bin 150 TL idari para cezası uygulandı.

Gıda güvenliği konusunun ihmale gelmeyen bir konu olduğunun altını çizen Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, "Gıda konusunda taviz vermemiz asla mümkün değil. Ankaralıların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmalarını sağlamak, gıda denetimlerindeki tek yetkili kurum olan İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin en asli görevidir" dedi.

Yaklaşan yılbaşı dolayısıyla özellikle alkol ve beyaz et satışlarında bir artış beklendiğine dikkati çeken İl Müdürü Temel, İl Müdürlüğü olarak bu durumu dikkate alarak denetimleri alkollü içki satışı yapan işletmeler ile beyaz et üretimi ve satışı yapan firmalar üzerinde yoğunlaştırdıklarını belirterek, Ankara'da gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri mevzuatlara uygun üretim ve satış yapmaları konusunda uyardı.

Ankaralılara güvenilir gıda sunulması için gıda kontrolörlerinin 7/24 esasına göre özverili bir şekilde denetim yaptıklarını dile getiren Temel, her tüketicinin de bir denetçi olduğuna vurgu yaparak, Ankaralılardan alış veriş yaparken alacakları ürünün üretim izninin olup olmadığına, uygun şartlarda muhafaza edilip edilmediğine ve son kullanma tarihine bakmalarını, gördükleri eksiklikleri de İl ve İlçe Müdürlükleri ile 174 ALO GIDA hattına bildirmelerini istedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara'da Yılbaşı Öncesi 3,5 Ton Beyaz Ete El Konuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement