YGS'ye Gireceklere Belediye Hizmeti - Son Dakika
Güncel

YGS'ye Gireceklere Belediye Hizmeti

YGS\'ye Gireceklere Belediye Hizmeti

YGS'ye girecek öğrencilere Başakşehir Belediyesi'nden özel hizmet.

31.03.2012 09:20

01 Nisan Pazar Günü yapılacak olan YGS'ye (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına) girecek öğrencilere Başakşehir Belediyesi'nden özel hizmet. Sınav merkezlerine gitmekte zorluk çeken engelliler evlerinden alınıp okullarına götürülecek. Sınav merkezleri önlerinde bekleyen ailelere de su, sıcak kahve ve çay ikramıyla streslerine ortak olunacak.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren "Özürlüler Masası" engellilerin ulaşımdan kaynaklanan sorunlarını ortadan kaldırmak için "Özürlü vatandaşlara" özel araç tahsis ediyor, istedikleri yerlere sorunsuz ulaşabilmelerini sağlayacak.

Özel dizayn edilmiş araçlarla sınava giriyorlar

01 Nisan Pazar günü yapılacak olan YGS sınavına katılacak olan özürlü vatandaşların ulaşımını sağlayan Belediye, Engelsiz Ulaşım aracı ile sınava girecek özürlü gencimizi, varsa refakatçisini alarak istenilen yere götürecek ve istenilen zamanda da yeniden evlerine ulaşımını sağlayacak.

YGS sınavına Başakşehir'de girecek olan Bedensel Özürlü Murat Cengiz'de Başakşehir Belediyesi'nin ulaşım destek verdiği isimlerden yalnızca biri. Murat Cengiz sınav günü Başakşehir Mahallesi Onurkent'teki evinden alınarak sınava gireceği eğitim kurumuna bırakılacak, sınav bitiminde yine aynı araçla alınarak evine getirilecek.

Araç talepleri "Özürlüler Masası" na

İlçede kendi imkânları ile ulaşımlarını sağlayamayan özürlü vatandaşlar Başakşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü Özürlüler Masasına başvuruda bulunarak araç talep edebiliyor. Bu başvurunun ardından "Engelsiz Ulaşım" araçları ile vatandaşları hastane, banka, kurslar, AVM'ler gibi yerlerin yanında sınava giderken ulaşım kolaylığı sağlıyor.

Belediye, 7-8 Nisan'da yapılacak Açık öğretim Sınavları ve 29 Nisan'da yapılacak olan ÖMSS (Özürlü Memur Seçme Sınavı) na katılacak özürlü vatandaşlara da ulaşım desteği sağlayacak.

Sınava gireceklere beklerken ikram

Başakşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekipleri de Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile ortak bir çalışma gerçekleştirerek YGS sınavına girecek özürlü öğrenci ve ailelerinin yanında yer alacak.

Başakşehir Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü İlçe genelinde sınavın yapılacağı okullara kurduğu stantlar da sınava giren öğrencilere ve ailelerine su, çay ve kahve ikramında bulunacak, vatandaşlarla sohbet ederek heyecanlarına ortak olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel YGS'ye Gireceklere Belediye Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement