Yeşilköy'den Gelibolu'ya Kürek Çekecekler - Son Dakika
Güncel

Yeşilköy'den Gelibolu'ya Kürek Çekecekler

Yeşilköy\'den Gelibolu\'ya Kürek Çekecekler

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA4 denizci Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı kutlamalarında anzak anmasına katılmak için İngiliz piyade kayığı ile Yeşilköy'den Gelibolu'ya doğru yola çıktı.

16.04.2016 14:30

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

4 denizci Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı kutlamalarında anzak anmasına katılmak için İngiliz piyade kayığı ile Yeşilköy'den Gelibolu'ya doğru yola çıktı.

Hüseyin Ürkmez, Tayfun Işık, Zuhal Atasoy ve Hürrem Öztürk Yeşilköy'den dört kürekli 85 yıllık olduğu belirtilen İngiliz piyade kayığı ile sekiz günde Gelibolu Hamzakoy'a varmayı planlıyor. Barış mesajı vermek istediklerini söyleyen amatör denizciler 'İz" isimli 5 metre uzunluğundaki kayık ile yola çıktı. Hüseyin Ürkmez, 'Bu etkinliği geçen yıl da yaptık. Bu yıl da barış mesajı vermek için yol çıktık. Kayıkta yolculuğumuz yaklaşık 8 gün sürecek. Günde yaklaşık 4 mil kürek çekmeyi düşünüyoruz. Geceleri konaklamak için sahile çıkacağız. Yolculuğun ardından Hamzakoy'a varacağız. 24-25 Nisan sabahı Anzak anmasına yetişeceğiz" dedi.

1992-1998 yılları arasında eşi Osman Atasoy ile birlikte 'Uzaklar" adlı tekneyle dünyayı dolaşan ilk Türk kadın denizci Zuhal Atasoy (51) da yolculuğa çıkanlar arasında' Kayık ile farklı bir deneyim yaşayacaklarını söyleyen Atasoy 'Barış için bu yolculuğa çıkıyoruz. heyecanlıyım" şeklinde konuştu. İlk defa kayık yolculuğuna çıktığını söyleyen 55 yaşındaki emekli bankacı Hürrem Öztürk ise 'İlk defa denizde böyle bir tecrübe yaşayacağım için mutluyum hem de heyecanlıyım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yeşilköy'den Gelibolu'ya Kürek Çekecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement