"Yerel Yönetimler ve Kent" Paneli - Son Dakika
Güncel

"Yerel Yönetimler ve Kent" Paneli

"Yerel Yönetimler ve Kent" Paneli

Adana'da Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, kentsel dönüşümü eleştirdi.
TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu'nca Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen "Yerel Yönetimler"...

09.11.2013 15:29

Adana'da Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, kentsel dönüşümü eleştirdi.

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu'nca Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen "Yerel Yönetimler ve Kent" panelinin açış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, 7 Kasım'da Resmi Gazete'de Bakanlar Kurulu kararıyla Orman Mühendisleri Odası'nın mali ve idari denetiminin Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlandığını bildirdi. Soğancı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da ardından Bakanlar Kurulu'ndan yapı sektörüyle ilgili o alanda çalışan 11 odadan mali ve idari denetimlerinin kendilerine bağlanması için Başbakan'a teklif sunduklarını belirtti.

Kentsel dönüşümün bazıları için "köşe dönme aracı" haline geldiğini iddia eden Soğancı, "Kentte ve bulunduğu doğal çevresine yönelik azami rant beklentileri doğrultusunda Türkiye'de toplumsal düşünce, sınıfsal istemler, planlama kavramı, ulusal, bölgesel ve kentsel ölçeklerde planlama süreçleri özel yasalar ve yetki karmaşası içerisinde sulandırılmış, ahlaki değerler terk edilmiştir. Kentsel alandaki nüfus yığılmasının yarattığı sorunlarla birlikte bütüncül planlamanın benimsenmemiş olması denetimsizlik, yanlış arazi kullanımı, sağlıklı güvenilir ve yaşanabilir kentsel çevreler oluşturulmamıştır" diye konuştu.

Soğancı'nın konuşmasının ardından Şehir Plancıları Odası Adana Şube Başkanı Ulaş Çetinkaya, 'Kentimize Bakış' başlıklı sunum yaptı. Daha sonra da yerel yönetimler ve kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili farklı bölgelerden gelen konuşmacılar sunumlarını gerçekleştirdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Yerel Yönetimler ve Kent' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement