Yeni Müşavir İle Ditib Başkanı Birlikte Çalışacak - Son Dakika
Güncel

Yeni Müşavir İle Ditib Başkanı Birlikte Çalışacak

Yeni Müşavir İle Ditib Başkanı Birlikte Çalışacak

Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği Görevine Yeni Atanan Prof. Dr. Ali Dere, Ditib Genel Başkanı Sadi Arslan ile Birlikte Tanışma ve Değerlendirme Toplantısı Düzenledi. Ditib Genel Merkezi'nde Düzenlenen Basın Toplantısında Özellikle Sadi Arslan'ın Ditib Genel Başkanlığı'nın Devam Ettiği, Müşavirlik Görevinin Sona Erdiği ve Yerine Prof. Dr. Ali Dere'nin Atandığı Vurgulandı. Önümüzdeki Dönemde Sadi Arslan'ın Görevi Bırakması ile Ditib'e Yeni Başkan Seçileceğinin, Ditib Genel Başkanları'nın Türkiye'den Atanmadığının ve Seçimle İş Başına Geldiğinin Altı Çizildi.

12.08.2010 18:49

Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği görevine yeni atanan Prof. Dr. Ali Dere, DİTİB Genel Başkanı Sadi Arslan ile birlikte tanışma ve değerlendirme toplantısı düzenledi. DİTİB Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında özellikle Sadi Arslan'ın DİTİB Genel Başkanlığı'nın devam ettiği, müşavirlik görevinin sona erdiği ve yerine Prof. Dr. Ali Dere'nin atandığı vurgulandı. Önümüzdeki dönemde Sadi Arslan'ın görevi bırakması ile DİTİB'e yeni başkan seçileceğinin, DİTİB Genel Başkanları'nın Türkiye'den atanmadığının ve seçimle iş başına geldiğinin altı çizildi.

GÖREVİMİZ SADECE DİN HİZMETİ VERMEK DEĞİL

Öncelikli konularını din hizmetlerinin kalitesinin, niteliğinin daha ileri götürülmesi olduğunu belirten Prof. Dr. Ali Dere, ?Din hizmetleri dışında Uluslar arası düzeyde İslam ile ilgili konuların geliştirilmesi konusunda kendimi akademik kimliğimi de göz önünde bulundurarak özel bir konumda olarak nitelendiriyorum. Bizim görevimiz sadece insanların camilere gelmesini dolmasını sağlamak değil, burada yaşanan sorunları çözmektir. Bizim başkanlık hizmeti olarak en büyük amacımız dini aidiyeti İslam olan herkese din özgürlüğünü vermektir? dedi.

DİĞER GÖREVİMİN BAŞINDAYIM

DİTİB Genel Başkanı Sadi Arslan ise şunları söyledi: ?iki şapkam vardı birini çıkardım. Ben şuan DİTİB'deki görevimin başındayım ve yerime atanmış yeni müşavirimiz ile birlikte çalışacağız. Yeni müşavir atandı diye DİTİB başkanı değişmez. Benim ne kadar daha DİTİB'in başında kalacağımı zaman gösterecek. Yeni gelen hocamız hem Avrupa'yı hemde buradaki sistemi çok iyi bilen biri. O yüzden burada çok iyi işler yapacağına inanıyorum.?

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yeni Müşavir İle Ditib Başkanı Birlikte Çalışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement