Yeni Meclis Başkanı Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Yeni Meclis Başkanı Belli Oldu

Yeni Meclis Başkanı Belli Oldu

Üçüncü tur oylamada 322 oy alan AK Partili Cemil Çiçek TBMM'nin 26. Başkanı oldu

04.07.2011 16:25  Güncelleme: 17:17

Meclis Genel Kurulu'nda, TBMM Başkanlığı seçimi sona erdi.

İlk tur oylamada AKP'nin adayı Cemil Çiçek 302 oy, MHP'nin adayı Tunca Toskay da 50 oy aldı. AKP'li aday Zelkif Kazdal ise 23 oy aldı. Oylamaya toplam 376 milletvekili katılırken AKP'li aday Kazdal ilk turun ardından adaylıktan çekildi.

İkinci turda Cemil Çiçek 322 oy alırken Toskay 52 oy aldı. Üçüncü tura geçildi.

Üçüncü tur sonunda Meclis Başkanı Cemil Çiçek seçildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP milletvekillerinin katıldığı ancak oy kullanmadığı Genel Kurul'da, beklentilerin aksine AKP ve MHP'den CHP'nin katılımına ilişkin itiraz gelmedi.

Genel Kurul'da oy kullanma kabinlerinin yakınında olan hükümet sıraları Başkan Ekşi'nin uyarısı ile boşaltılırken Başbakan Erdoğan da milletvekili sıralarında oturdu.

Başbakan Erdoğan ilk tur oylama boyunca eski Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ve AKP'nin TBMM Başkan adayı Cemil Çiçek'le birlikte oturdu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise ilk tur oylamada oyunu kullandıktan sonra Genel Kurul salonundan ayrıldı.

Çiçek: Yeni Anayasa, Birlik ve Beraberlik İçinde Uzlaşma ile Yapılacak

TBMM Başkanı seçilen AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, ilk konuşmasında Meclis'in demokrasideki yerine vurgu yaparak bu itibarı en yüksekte tutmak için çalışacağını ifade etti. Çiçek, yeni Anayasa vurgusu yaptı.

Meclis Başkanlığı'na seçilmesinin ardından teşekkür konuşması için kürsüye gelen Çiçek, bir fani için şerefli bir makamı getirdikleri için arkadaşlarına teşekkür etti. Çiçek, Meclis'in demokrasideki yerine vurgu yaparak bu itibarı en yüksekte tutmak için çalışacağını ifade etti. Çiçek, toplumun yeni bir Anayasa için beklentisini dile getirirken bunun birlik ve beraberlik içinde uzlaşma ile yapılacağına işaret etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yeni Meclis Başkanı Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement