Yeni Konya Stadyumu Türkiye'nin Gururu Olacak - Son Dakika
Güncel

Yeni Konya Stadyumu Türkiye'nin Gururu Olacak

Yeni Konya Stadyumu Türkiye\'nin Gururu Olacak

Akyürek, Konya'nın görkemli geçmişini bugüne taşımaya çalıştıklarını ve şehri büyük yatırımlarla geleceğe hazırladıklarını söyledi.

16.11.2012 14:08

Konya'da 400 bin metrekare alan üzerinde yapılmakta olan Türkiye'nin en büyük spor kompleksi ve olimpiyat köyünü Türkiye kamuoyu ile paylaşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın görkemli geçmişini bugüne taşımaya çalıştıklarını ve şehri büyük yatırımlarla geleceğe hazırladıklarını söyledi. Türkiye'nin en modern ve en yeni stadyumu ile Konya sporunda yeni bir dönemin başlayacağını kaydeden Başkan Akyürek, hafızalarda iz bırakacak bir tasarıma sahip olan stadyumun Türkiye'nin gurur kaynağı olacağını ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 400 bin metrekare alan üzerinde yaptırılan 42 bin kişilik "Yeni Konya Stadyumu"nun tanıtım toplantısı İstanbul'da gerçekleştirildi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Naci Arkan, Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, Anadolu Selçukluspor Kulübü Başkanı Mehmet Günbaş, TSYD Konya İl Temsilcisi Recep Çınar, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar ile yaygın ve yerel basın temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklulara başkentlik yapan, Hazreti Mevlana'nın şehri Konya'nın çok yönlü bir şehir olduğunu vurguladı.

Konya'da sportif faaliyetlerde sürdürülebilir bir başarının yakalanamadığına dikkat çeken Başkan Akyürek, "Eğer tesisleşmeyi tamamlayıp altyapı yatırımları bitirilmez, dünya çapında modern tesisler olmazsa başarılar kalıcı ve sürdürülebilir olamayacaktır. Konya'da spor altyapısında ciddi bir hamle devam ediyor. Belediyeler olarak değişik mahallelere 30'un üzerinde spor tesisini kazandırıyoruz. Bunu daha büyük bir eserle, Olimpiyat Köyü ve Konya Stadyumu'yla taçlandırmış olacağız" dedi.

HAFIZALARDA İZ BIRAKACAK

Konya'nın görkemli geçmişini bugüne taşımaya çalıştıklarını ve şehri büyük yatırımlarla geleceğe hazırladıklarını kaydeden Başkan Akyürek, şöyle devam etti: "Konya'nın her alanda lider bir şehir olması için çalışıyoruz. Türkiye'nin en modern ve en yeni stadyumunu da bu amaçla gerçekleştiriyoruz. Konya'nın en yoğun bölgesinde, ulaşım akslarının yoğun olduğu bölgede, yürüyerek 350 bin insanın ulaşabileceği bir alanda Olimpiyat Köyü yapıyoruz. İçinde stadyum, olimpik yüzme havuzu, veledrom, tenis kortları, atletizm pisti, sporcu otelleri, diğer spor aktivitelerinin gerçekleştirilebileceği bir alan bulunuyor. Konya'ya kazandırmakta olduğumuz bu önemli eser sadece Orta Anadolu'nun değil, ülkemizin gurur kaynağı olacaktır. Futbol topu şeklide, geometrik şekillerle süslenen stadyum mutlaka hafızalarda iz bırakacaktır."

KONYA SPORUNDA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Stadyumun kapasitesinin dünya ve Avrupa kupalarının oynanabileceği bir standartta olması için 42 bin kişilik olduğunu dile getiren Başkan Akyürek, bu çalışmayla Konya sporunda yeni bir dönem başlayacağını ifade etti. Konya sporunun bugün bulunduğu konumdan daha iyi olması gerektiğini belirten Başkan Akyürek, lider bir şehir olan Konya'ya yapılacak stadyumla yarışmacı takımların standardının yükseleceğini de sözlerine ekledi.

STADYUM KONYA İÇİN GURUR VERİCİ

Programa katılan TSYD Genel Başkanı Naci Arkan ise, stadyumun Türkiye için gurur verici olduğunu belirterek, yeni stadyumun tüm takımların gözdesi olacağını, Konyaspor'un güçlü olmasıyla daha da kıymet kazanacağını söyledi.

Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan da Başkan Akyürek'e teşekkür ederek Konyaspor forması hediye etti.

Konuşmaların ardından Yeni Konya Stadyumu'nun üç boyutlu animasyonu ilgiyle izlenirken; diğer stadyumlardan farklı çok sayıda özelliği dikkat çekti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, daha sonra programa katılan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeni Konya Stadyumu Türkiye'nin Gururu Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement