Yeni Girişimcilere Sertifika - Son Dakika
Güncel

Yeni Girişimcilere Sertifika

Yeni Girişimcilere Sertifika

KOSGEB'in gerçekleştirdiği Girişimcilik Destek Programı Uygulaması Girişimcilik Eğitimi'ni başarıyla tamamlayanlar sertifika aldı.

26.04.2013 11:08  Güncelleme: 11:13

Beylikdüzü Belediyesi Strateji Bürosu ile KOSGEB'in ortaklaşa gerçekleştirdiği Girişimcilik Destek Programı Uygulaması Girişimcilik Eğitimi'ni başarıyla tamamlayanlar sertifika aldı. Sertifikalarını Başkan Yusuf Uzun'un elinden alan girişimciler, "Buraya bilinçsiz olarak gelmiştik, buradan bilinçli olarak çıkıyoruz" dedi.

Beylikdüzü Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB'in 'Girişimcilik Destek Programı Uygulaması Girişimcilik Eğitimi'nin sertifika dağıtım töreni Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene, Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, BEYGİAD Başkanı Hayrettin Peksoy, KOSGEB temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, girişimciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Böyle girişimcilik eğitimlerinin Türkiye'nin bütün illerinde yapılması gerektiğini söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, şöyle konuştu: "Girişimcilik toplum içinde belli sayıda insanların cüret ettiği ve gerekli adımı attığı bir eylemdir. Ben bu manada bizim insanımızın girişimcilik ve cesaret ruhuna sahip olduğunu düşünüyorum. Bu düşüncenin devam etmesi için birilerinin kılavuzluk yapması, yol göstermesi gerekiyordu. Bu konuda Beylikdüzü Genç İş adamları Derneği'nin ve KOSGEB'in de bir görev üstlenmiş olması çok önemliydi. Bu yüzden emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

Bugün çok önemli ve anlamlı bir gün yaşadıklarını anlatan Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, şunları söyledi: "Bu tür icraatları özlemişiz. Bundan sonra da bu tür icraatların devamlı olması gerektiğine inanıyorum. Bu yüzden büyümeniz ve büyümemiz için daima yanınızdayız."

BEYGİAD Başkanı Hayrettin Peksoy da,

yeni işletmecilerin kurulmasına bir adım daha yaklaştıklarını ifade ederek bu eğitimde çok başarılı olduklarını ve daha da olacaklarını söyledi.

Girişimcilik Destek Programı Uygulaması Girişimcilik Eğitimi'ni başarıyla tamamlayan Derya Gök de, şunları söyledi: "KOSGEB girişimcilik eğitimi aldık. Devletimiz, bu eğitimi alan ve bir yer açmak isteyenlere 30 bin TL'lik bir bütçe desteği veriyor. Devletimizin bu desteğinin asıl amacı, insanlar iş yerlerini açtıktan sonra kapatmaması ve iş planlarını yapmasıydı. Bunu çok iyi şekilde başaracağımıza inanıyorum ve bu kapsamda da bir yer açmayı düşünüyorum"

Sertifikasını alan girişimci Sevin Yalınkılıç ise, girişimcilik eğitiminin 70 saatlik uygulamalı iş planı ağırlıklı bir eğitim olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün sertifikamızı aldık. Hepimiz bir amaç için geldik. Sonuçta herkesin projeleri var. Benim amacım kafe üzerine düşünüyordum. Bilinçsiz olarak gelmiştik buradan da bilinçli olarak çıkıyoruz."

Konuşmaların ardından Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve protokol üyeleri, Girişimcilik Destek Programı Uygulaması Girişimcilik Eğitimi'ni başarıyla tamamlayan yeni girişimcilere sertifikalarını teslim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yeni Girişimcilere Sertifika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement