Yemen'in Amran Halkı Sana'ya Sığınıyor - Son Dakika
Güncel

Yemen'in Amran Halkı Sana'ya Sığınıyor

Yemen\'in Amran Halkı Sana\'ya Sığınıyor

Husiler ile ordu arasındaki çatışmaların ardından Sana'ya sığınan Amran halkı, hükümetten yardım bekliyor.

12.07.2014 15:42

Yemen'in kuzeyindeki Amran'da ordu birlikleriyle Husiler arasında devam eden çatışmalar ve yıkımın ardından, Başkent Sana'ya sığınan şehir halkı hükümetten yardım bekliyor

Kentten kaçan ve evlerini arkada bırakan Amran sakini onlarca aile, Sana sokaklarında yardım bekliyor. Ordunun yönetim karşıtı silahlı Husi gruplara yönelik hava operasyonları ile kentteki yıkımın büyük olduğu belirtilirken, kent güvenliğini ve kontrolünü kaybeden Yemen ordusu, kentin Husilerce tahrip edilişine engel olamıyor.

-Kentten kaçış ramazan ayı ile beraber insanlık dramına dönüşüyor

Sana'nın Safiya bölgesinde sokak kaldırımlarını kurdukları derme çatma çadır ve brandaların altına sığınan Amranlı şiddet mağdurları, Yemen hükümetini yardıma çağırıyor. Amran'dan kaçtığını belirten birçoğu kadın, yaşlı ve çocuk sığınmacılar, kendilerine şartları iyileştirilmiş barınaklar verilmesini bekliyor.

AA muhabirine konuşan Amrandaki yıkımdan kaçan sığınmacılardan bazıları, ramazan ayı nedeni ile aç ve susuz oruç tuttuklarını anlatarak, büyük bir "insanı dram" yaşandığını ifade etti.

Bir diğer sığınmacı ise Amran'daki hava operasyonlarıyla Husilerin saldırılarında çok sayıda kişinin evinin yıkıldığını ve birçok eşyayı geride bırakıp kaçtıklarını kaydetti.

Sana'nın çeşitli yerlerinde kaldırımlarda adeta çadır kent kuran Amranlılar yardım bekliyor. - Sana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'in Amran Halkı Sana'ya Sığınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement