Yemen'de Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Yemen'de Gösteriler

Yemen\'de Gösteriler

Amran'da ordu ile Husi silahlı militanlar arasında devam eden çatışmalar Sana'da Husi gruplarca protesto edildi Cumhurbaşkanı Mansur Hadi'nin evinin önünde toplanan küçük bir kalabalık ise operasyonlara destek verdi.

04.06.2014 12:55

Yemen'de Başkent Sana'nın kuzeyindeki Amran'da son günlerde şiddetlenen ordu ile Şii Husi militanlar arasındaki çatışmalar, başkentteki Husiler tarafından protesto edilirken, hükümet yanlıları tarafından desteklendi.

Sana Üniversitesi önündeki Değişim Meydanında toplanan binlerce Husi, ordunun operasyonlarını protesto etti. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin evinin önünde ise küçük bir grup eylem düzenleyerek, operasyonlara destek sloganları attı.

Husi grupların geniş katılımı kentte tedirginlik yarattı

Sana'da eş zamanlı yaşanan gösteriler kentte hayatı felç etti. Değişim Meydanından yola çıkan grubun sloganlar atarak Hadi'nin evine doğru yürümek istemesi tedirginlik yarattı. Yolları araç geçişine kapatan Husiler, ordu, hükümet ve Cumhurbaşkanı Hadi aleyhine sloganlar attı. Ordunun operasyonlarını protesto eden göstericiler arasında uniformalı askerlerin de bulunduğu gözlendi.

Husi grupların geçtiği caddelerdeki işyeri sahipleri ve esnaf güvenlik nedeniyle kepenk kapattı. Husiler Amerika ve İsrail karşıtı sloganlar da attı.

Hadi'nin evi önünde toplanan az sayıdaki gösterici, askeri müdahaleyi destekleyen sloganlar attı. Sloganlar ve açılan dövizlerde Husilerin ülke güvenliğini tehdit ettiği, askeri müdahalenin yerinde olduğu dile getirildi.

"Yemen Çalışma Merkezi" adlı sivil toplum kuruluşu tarafından yayımlanan raporda, son iki hafta içinde Amran kentinde meydana gelen çatışmalarda 55 asker ve 400 Husi militanının hayatını kaybettiği belirtildi.

Raporda, ordunun Husi militanlarının bulunduğu bölgelere havadan ve karadan "yoğun" askeri operasyon düzenlediği ifade edildi.

Ordu birliklerinden hayatını kaybedenlerden 30'unun özel güvenlik güçlerinden olduğu ifade edilen raporda, hava operasyonunun ardından kontrolün ilk kez orduya geçtiği kaydedilmişti.

Husi'ler Sa'da ve Amran gibi bölgelerde 2006 yılından beri devletle çatışıyor. - Sana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'de Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement