Yemek Kültürünü, Yerel Kültür İle Sunmaya Başladık - Son Dakika
Güncel

Yemek Kültürünü, Yerel Kültür İle Sunmaya Başladık

Yemek Kültürünü, Yerel Kültür İle Sunmaya Başladık

Güzelbey, insanların artık Gaziantep'e yalnızca yemek yemeye gelmediğini, her yönü ile görmeye geldiklerini belirtti.

26.02.2013 14:16

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep'e yaptıkları yatırımlar her yönlü olmasına özen gösterdiklerini ifade ederek, "Bizim amacımız kentin yalınızca yemeği ile ön plana çıkması değil. Kentin her yönü ile ön plana çıksın istedik. Çalışmalarımızı da bu yönde yaptık." dedi.

Samanyolu Haber'de yayınlanan ve sunuculuğunu Deniz Şafak'ın üstlendiği Aktüel Kamera programında değişen Gaziantep'i anlatan Başkan Güzelbey, insanların artık Gaziantep'e yalnızca yemek yemeye gelmediğini, her yönü ile görmeye geldiklerini belirtti. Güzelbey, kente gelen insanların, yerel kültürle yemek kültürünü birleştirip tam anlamıyla cazibe merkezi haline getirdikleri yeni Gaziantep'i keşfetmeye geldiklerini söyledi.

Gaziantep'in tarihine bakıldığında çok büyük medeniyetlere ev sahipliği yaptığını anlatan Güzelbey, "Bir taraftan M.Ö 2500 yıllarında Hititliler ve ardından Romalılar, diğer taraftan Artuklular, Osmanlılar ve birçok medeniyet. Bunlarla birlikte bu medeniyetlere ait birçok tarihi eser var. Bu tarihi eserlere sahip çıkılması gerekiyordu. Biz de bunu yaptık ve bugün insanların hizmetine sunduk." değerlendirmesini yaptı.

DEĞİŞEN GAZİANTEP

2004 yılında göreve geldiklerinde tarihi gün yüzüne çıkaracak restorasyon çalışmalarını bir kampanya ile başlattıklarını söyleyen Başkan Güzelbey, "Görevimizin ilk yılında Gaziantep'te bir kampanya başlattık. Kampanyanın adı 'Değişen Gaziantep'ti. Amacımız şehrimiz yalnızca yemeği ile değil kültür yönü ile de tanınsın istedik. Kampanyaya başladığımızda yemek kültürü varken neden tarih ön plana çıksın diye önceleri biraz tepki gördük." diye konuştu.

Çalışmalar ilerledikçe Gaziantep'in daha çok tanınmaya başlandığını vurgulayan Güzelbey, "İnsanlar artık Gaziantep'e yalınızca yemek yemeye gelmiyorlar. Her yönü ile kenti görmeye geliyorlar. Biz yemek kültürünü yerel kültür ile birleştirerek Gaziantep'i tanıtmaya başladık. Tabi bu tanıtma Gaziantep'e ayrı bir değer kattı" şeklinde konuştu.

10 müzesiyle Gaziantep'in artık bir müzeler şehri haline geldiğini de ifade eden Güzelbey, tarihi Antep evleri, hanların, hamamların ve eğlence mekânları ile cazibe merkezi haline geldiğini, bu durumda da Gaziantep'in turizm pastasından hak ettiği payı aldığını kaydetti.

Gaziantep'e gelecek ziyaretçilere iki şey garanti ettiklerini belirten Başkan Güzelbey, "Ziyaretçilerimiz kentin kültürünü çok sevecekler ve mutlaka buradan kilo alarak ayrılacaklar" diye esprili bir yaklaşımla özetledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yemek Kültürünü, Yerel Kültür İle Sunmaya Başladık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement