YAZSANBİR Şiir Şöleni Gerçekleştirdi - Son Dakika
Güncel

YAZSANBİR Şiir Şöleni Gerçekleştirdi

YAZSANBİR Şiir Şöleni Gerçekleştirdi

YAZSANBİR Hatay Şubesi tarafından Şair Abdurrahim Karakoç ve Dilaver Cebeci anısında ÖZSÜT Kültür Sanat Merkezinde şiir şöleni düzenlendi.

04.05.2013 12:10

İpek Camii İmamı Rıza Ateş tarafından, merhum şairler için kuranı kerimle başlayan program YAZSANBİR Hatay Şube Başkanı Ali Parlak'ın konuşmasıyla devam etti.

YAZSANBİR Hatay Şube Başkanı Ali Parlak, 2008 yılında vefat eden Dilaver Cebeci ve 2012 yılında vefat eden Abdurrahim Karakoç'u şiirleriyle daha yakından tanıma ve daha iyi anlama gayesiyle burada olduklarını belirtti.

Dilaver Cebeci ve Abdurrahim Karakoç'u yitirdikten sonra değerlerini bildiklerini belirten Ali Parlak: "Kıymetlerini öldükten sonra bilenlerimiz çoğunlukla olsa da onları sağlığından hatırlayanlar ve Türk şiirine verdikleri büyük katkıları tanıyanlar da yok değil. 2007-2008 yılları arasında Antakya'da neşrettiğimiz "Türkmence" dergisinde her iki şairimiz içinde özel sayı hazırlamak nasip olmuştu bizlere. Onları sağ iken hatırlamak, gönüllerini almak ve son demlerinde mutlu etmek, bahtiyarlığına eriştiğim için mutluyum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, İlayda Kocaoğlan, Abdurrahim Karakoç'un mısralarıyla davetlilerin kulaklarının pasını sildi.

Feyza Gül Parlak, Abdurrahim Karakoç'un yazdığı Hasan Sağındık'ın bestelediği "Ben Hep Seni Düşünürüm" şiirini ney eşliğinde okuyarak gönüllere hitap etti. Yüsra Gökburu ise, Abdurrahim Karakoç'a ait olan "Tut Ellerimden" adlı şiirini ney eşliğinde okudu. Okunan şiirlerin ardından davetlilere Abdurrahim Karakoç ve Dilaver Cebeci'nin hayatını anlatan slayt gösterisi izletildi.

MKÜ Öğrencisi Feyza Yıldız, Dilaver Cebeci'ye ait "Bu Yusuf'un Zindandan Seslenişidir" adlı şiirinin ardından Zeynel Abidin Payas, Abdurrahim Karakoç'a ait olan Susarsam Hakkımı Helal Etmesin ve Biz Ne Bilek Beyim Büyükler Bilir"adlı şiirleri okundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel YAZSANBİR Şiir Şöleni Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement