Yazma Becerileri Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

Yazma Becerileri Sempozyumu

Yazma Becerileri Sempozyumu

Terakki Vakfı Okulları kampüsünde "Yazma Becerileri Sempozyumu" düzenliyor.

29.02.2012 13:33

Terakki Vakfı Okulları 28 Nisan 2012 tarihinde Terakki Vakfı Okulları kampüsünde "Yazma Becerileri Sempozyumu" düzenliyor.

Sempozyum, İstanbul'da özel ve devlet okullarında görev yapan sınıf öğretmenleri, Türkçe öğretmenleri ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerine ulaşmayı hedefliyor.

Üç boyutta yapılandırılmış olan "Yazma Becerileri Sempozyumu"na katılım ücretsiz. Öncelikle ilköğretim ve lise seviyesinde yazma becerilerinin geliştirilmesi için yürütülen sınıf içi ve dışı öğrenme etkinlikleri ile ölçme değerlendirme uygulamaları paylaşılacak. İkinci olarak düzenlenecek atölye çalışmalarıyla, bu alandaki ihtiyaçlar doğrultusunda yeni öğrenme etkinlikleri, ölçme değerlendirme araçları üretmek ve türetmek üzere farklı disiplinlerden bilim adamları ve yazarlar bir araya getirilecek. Son olarak sürecin önemli bir tamamlayıcısı olarak alan uzmanları ve yazarların, görüş ve düşüncelerini öğretmenlerle paylaşacakları bir ortamın yaratılması hedefleniyor.

Sempozyumda ele alınacak konu başlıkları ise Sanat ve Yazma, Yaratıcı Drama ve Yazma, Görsel Sunu ve Görsel Okuma, Bilimsel Yazma, Felsefeden Yazmaya, Fantastik ve Bilim Kurgu Yazma, Oyundan Yazmaya.

28 Nisan Cumartesi günü yapılacak olan sempozyumda ilk olarak Mine Soysal, Oya Adalı, Sevin Okyay, Feyza Hepçilingirler, Yrd. Doç. Dr. Necdet Neydim, Filiz Özdem'in katılacağı bir söyleşi gerçekleştirilecek, ardından iyi örnek sunumlarına ve atölye çalışmalarına geçilecek. Sempozyuma atölye çalışmalarıyla Müjdat Ataman (Yaratıcı Drama ve Yazma ), Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu (Yazma Becerileri ve Ölçme Değerlendirme), Yrd. Doç. Dr. Tamer Ergin (Yazmaya Hazırlık), Tolga Gümüşay (Yazma Motivasyonu), Yalvaç Ural (Görsel Okuma), Sezai Sarıoğlu (Şiir Atölyesi), Eren Noyan (Oyun ve Yazma), Yrd. Doç. Dr. Şükran Dilidüzgün (Dilin Kullanımı), Mine Soysal (Çocuk Edebiyatı), Barış Müstecaplıoğlu (Fantastik Yazma), Dilek Tokay (Film İzleme ve Görüş/ Eleştiri Yazma) katkıda bulunacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yazma Becerileri Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement