Yazıcı: "Tüm Türkiye'nin Temsilcisi Olduk" - Son Dakika
Güncel

Yazıcı: "Tüm Türkiye'nin Temsilcisi Olduk"

Yazıcı: "Tüm Türkiye\'nin Temsilcisi Olduk"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, esnafın toplumun en önemli kesimlerinden biri olduğunu söyledi.

11.10.2013 17:29

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, esnafın toplumun en önemli kesimlerinden biri olduğunu söyledi.

Yazıcı, Hendek Gençlik Merkezi'nde Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından düzenlenen İşletmelerde Hijyen ve İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika törenine katıldı. Türkiye'de esnaf ve sanatkarların 1 buçuk milyonu aştığını ve toplumda önemli kesime sahip olduklarını belirten Yazıcı, şöyle konuştu: "Bu arkadaşlarımızın sahip olduğu işletme sayısı daha fazla. Esnafımız, bulundukları bölgelerin emin kişileridir. Bu açıdan esnafımız, toplumumuzun önemli bir kesimi. Bu kesimin, toplumsal yapının güçlenmesine katkı sağladığına herkes inanıyor. Esnafımız sayesinde çok güzel geleneklerimiz oluştu. Sürekli olarak güçlü esnaf, güçlü sanatkar ve güçlü toplum vurgusu yapıyoruz. İktidar olarak hedeflerimizde ileri demokrasi, büyük ekonomi ve güçlü toplum derken esnafa da büyük görev düşüyor."

Devleti ve hükümeti halkın oluşturduğunu belirten Yazıcı, şunları söyledi: "Bütün çalışmalarımızın merkezinde insanlarımız var. Hiçbir zaman hükümetin gündemini milletin gündeminden ayırmadık. Dolayısıyla hiçbir kesimin hükümeti değil, herkesin hükümeti olduk. Tüm Türkiye'nin temsilcisi olduk. Ülkemizin kaynakları hepimizin. Kaynakların yer aldığı yer Hazine'dir. Esnaf ve sanatkarımızın 2002'de Halk Bankasından kullandığı kredinin faiz oranı, yüzde 47 civarındaydı, kullanılan kredi miktarı aynı yıl 150 milyon liraydı. Bugün itibarıyla esnaf ve sanatkarımızın kullandığı kredi miktarını artırdık. İş kurma kredisini 250 bin liraya yükselttik, faizin bir kısmını da biz ödüyoruz. Bu şekilde esnafımızın ödediği faizi azalttık."

Bakan Yazıcı, alışveriş merkezleri hakkında hazırladıkları taslağı kamuoyuna sunduklarını söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı: "AVM olarak nitelendirilen yerlerin düzenlemelere ihtiyaçları var. Yeni bir taslak hazırladık ve bu taslağı kamuoyuna açtık. İsmini değiştirdik artık, AVM olarak nitelendirilen tasarının ismi Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı oldu." Hayati Yazıcı, konuşmasının ardından kursu tamamlayan esnafa sertifikalarını verdi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yazıcı: 'Tüm Türkiye'nin Temsilcisi Olduk' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement