"Yaz Aylarında Diş Klinikleri Dolup Taşıyor" - Son Dakika
Güncel

"Yaz Aylarında Diş Klinikleri Dolup Taşıyor"

"Yaz Aylarında Diş Klinikleri Dolup Taşıyor"

Prof.Dr.Tancan Uysal, okulların tatil olmasının ardından, diş hekimliği polikliniklerinin yoğunluğunun normalden üst düzeylere çıktığını söyledi.

24.06.2013 15:57

"Diş Kliniklerindeki yoğunluk 3 kat arttı"

Yıl içerisinde dişle ilgili mevcut sağlık sorunlarının tedavisini tatile öteleyen veli-öğrenci ve öğretmenler başta olmak üzere vatandaşların diş hastanelerine akın ettiğini ifade eden İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı, Ortodonti ABD Başkanı Prof.Dr.Tancan Uysal, hastanedeki yoğunluklarının 3 kat arttığını açıkladı. Yıl içindeki yoğunluğun 3 katı fazla hastayı yaz aylarında tedavi ettiklerini söyleyen Prof.Dr.Uysal, "Sömestr ve yaz tatillerinde veliler ve öğretmenler kliniklerimize akın ediyor. Maalesef problem oluştuğu zaman diş hekimine gitme alışkanlığımız var. Tatil ne zaman başlar kliniklerimiz o zaman dolup taşar. Özellikle çocuk kliniğimiz en yoğun hasta talebine sahip. Biz hekimlerin en önemli tavsiyesi problem olmadığı zamanlarda diş hekimine gidilmesi yönünde olmaktadır. Dişi kaybetmeden önce önlemler alınmalı, 6 ayda bir kontrole gidilmeli, koruyucu hekimlik uygulamalarından faydalanılmalıdır. Sıkıntılar büyümeden çözümlenebilir" diye konuştu.

"Yeni öğretim yılında İzmir'deki ilköğretim okullarında diş sağlığı seferberliği"

İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi olarak yeni öğretim yılıyla birlikte İzmir çapında tüm ilköğretim okulları kapsayacak bir diş sağlığı seferberliğini başlatacaklarını da hatırlatan Dekan Prof.Dr. Uysal, toplum ağız diş sağlığının iyileştirilmesini ilköğretim çağındaki çocuklardan başlanacağının bilinciyle çalıştıklarını vurguladı. Prof.Dr.Uysal, İlköğretim çağındaki 6-12 yaş arası çocukların dişlerini güçlendirmek, çürükleri önlemek amacıyla yapılacak florlama projesi olan 'brush-on flor' uygulamaları ile gelecekte çürüksüz dişlere sahip nesillere ulaşmayı hedeflediklerini; böylece yaz aylarında yaşanan bu yoğunluğu en aza indirgeyeceklerini sözlerine ekledi.

Yaz aylarında soğuk sıvı-yiyecek tüketiminin artmasıyla dişlerdeki hassasiyetin arttığına dikkat çeken Prof.Dr.Uysal, çok soğuk ve sıcak gıdaların arka arkaya tüketilmemesi uyarısında da bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Yaz Aylarında Diş Klinikleri Dolup Taşıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement