Yayladaki Okul Otel Oldu - Son Dakika
Güncel

Yayladaki Okul Otel Oldu

Yayladaki Okul Otel Oldu

Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'ne bağlı 850 rakımlı Fındıkpınarı Beldesi'ndeki 7 derslikli ilköğretim okulu, yaz döneminde 28 yatak kapasiteli apart otele dönüştürüldü.

11.08.2013 10:31

Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'ne bağlı 850 rakımlı Fındıkpınarı Beldesi'ndeki 7 derslikli ilköğretim okulu, yaz döneminde 28 yatak kapasiteli apart otele dönüştürüldü.

Fındıkpınarı İlköğretim Okulu'ndaki dersliklerden 6'sına, 4 bazalı yatak, kanepe, masa, sandalye, internet bağlantılı masa üstü bilgisayarlar yerleştirildi. Mutfağa dönüştürülen bir sınıfa ise ortak kullanım olarak televizyon, çamaşır ve bulaşık makinesi, fırınlı ocak, buzdolabı, mutfak eşyaları konuldu. Okul otel, günlük kişi başı 20 lira ücretle tatilcileri ağırlamaya başladı. Projeden elde edilecek gelirle okulun eksiklerinin giderileceği belirtildi.

YAYLA TURİZMİNE DESTEK

Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni, 'Okullar Hayat Olsun Projesi' kapsamında sürdürülen çalışmayla yayla turizminin gelişmesi, hem de okula gelir sağlamanın hedeflendiğini söyledi. Nenni, şöyle dedi:

"Okullar Hayat Olsun Projesi' kapsamında Mersin'in gözde yaylalarından 850 rakımlı Fındıkpınarı'nda 7 derslikli ilköğretim okulu, kış aylarında öğrencilerin eğitim yuvası, yaz döneminde ise turistlere otel olarak hizmet veriyor. Okul, 28 yatak kapasiteli apart otele dönüştürüldü. Odaya çevrilen derslikler bölgeye turist olarak gelen yaylacılara kiralanıyor. Bu yolla hem okulun bütçesine hem de yayla turizmine katkı sağlanılması hedefleniyor."

Okulu Müdürü Mustafa Karaaydın ise, projeyle okulun ihtiyaçlarının karşılanacağını anlattı. Karaaydın şöyle konuştu:

"Okul otelimizde konaklama önceliği kamu çalışanlarında. Tatilciler, serin ortamda doğayla iç içe günlerini geçiriyor. Aileler birbirleriyle kaynaşıp, çevredeki insanlarla dost oluyor. Türkiye'de okul-işletmenin kırsaldaki ilk örneğini veriyoruz. Ayrıca okula gelir elde etmenin yanında Fındıkpınarı'nı turizme kazandırmada etkili ve örnek bir hizmet sağlamış oluyoruz." - Mezitlimersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yayladaki Okul Otel Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement