Yavuz: Türkiye'de İslami Muhalefet Sorunu Var! - Son Dakika
Güncel

Yavuz: Türkiye'de İslami Muhalefet Sorunu Var!

Yavuz: Türkiye\'de İslami Muhalefet Sorunu Var!

HÜDA PAR'ın desteklediği Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz, Türkiye'de İslami muhalefet sorunu olduğunu söyledi.

17.04.2015 12:35

HÜDA PAR'ın desteklediği Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz, HÜDA PAR İl Başkanı Lokman Yalçın ile birlikte gittiği İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneği'nde yaptığı açıklamasında Türkiye'de İslami muhalefet sorunu olduğunu söyledi.

HÜDA PAR il yönetimi, desteklediği bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneği'ni ziyaret etti. Heyeti dernek başkan yardımcısı Mustafa Yıldırım karşıladı.

Ziyarette Yavuz, siyasi sahneye çıkış gayelerini anlattı. Türkiye'de iktidar sorunundan çok İslami bir muhalefet sorunu olduğunu belirten Yavuz, meclise gitmeleri durumunda İslami muhalefet görevlerini yerine getirmeye çalışacaklarını söyledi.

Şu anki ekonomi sisteminin batı endeksli kapitalist sistem üzerine kurulduğunu söyleyen Yavuz, "Mevcut sistemde Allah'ın haram kıldığı faize dayalı bir ekonomik model benimsendiğinden halkın çoğunluğu yokluk içinde yaşarken belli bir kesim zenginleşiyor. Bu da adaletsizliktir. Çözüm ise alın terini sömüren faize dayalı sistemden uzaklaşmak ve adaletli bir paylaşımla mümkün olacaktır" dedi.

Toplumdaki manevi sorunlara da dikkat çeken Yavuz, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: "Bugün bu toplumda Allah'ın haram kıldığı kötülükler serbest kılınmıştır. Bunlar içki kumar faiz ve fuhuştur. Bu haramların serbest olduğu bir toplumun bozulmaması mümkün mü? Onun için biz diyoruz ki huzurlu bir toplumun yolu Allah'ın haram kıldıklarından uzak durmaktır. Mekasıdı'ş-Şeria denilen ve toplumda din nesil akıl mal ve can güvenliğini sağlamayı esas almak temel görevlerimizden biridir. Bunlar yerine getirildiği zaman toplumumuz hem madden hem de manen kurtulur inşallah!."

Daha sonra derneğin sorunlarını dinleyen Yavuz, seçim çalışmaları kapsamında yapacağı çalışmalarda bu sorunları dile getireceğini söyledi.

Yavuz'un ziyaretini memnuniyetle karşılayan Yıldırım ise dava sahibi bir hareketin İslami ölçüler içerisinde özellikle İslami muhalefet adına siyaset yapmasını olumlu bulduğunu söyledi.

Ziyaretin ardından heyeti uğurlayan Yıldırım, Yavuz'a başarılar diledi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Yavuz: Türkiye'de İslami Muhalefet Sorunu Var! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement