Yavuz'dan Mesleki Eğitim Çıkışı - Son Dakika
Güncel

Yavuz'dan Mesleki Eğitim Çıkışı

Yavuz\'dan Mesleki Eğitim Çıkışı

Hazar Strateji Enstitüsü (HASEN) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yavuz, eğitim öğretim yılının son günü twitter hesabından dikkat çekici mesajlar verdi.

17.06.2016 16:39

Hazar Strateji Enstitüsü (HASEN) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yavuz, eğitim öğretim yılının son günü twitter hesabından dikkat çekici mesajlar verdi. Yavuz, "Mesleksiz diploma neye yarar ki? Meslek liselerimizi cazibe okullarına dönüştürmeliyiz. Meslek lisesi memleket meselesi. Üniversitelerimiz ise öğrenci sayısıyla değil, mezun ettikleri öğrencilerinin başarıları, bilime, üretime yaptıkları katkı ile övünebilmelidir" dedi.

Bir yıl önce binlerce meslek eğitimli işçi istihdam edeceğini belirterek, üniversite mezunlarına kapılarının kapalı olduğunu açıklayan HASEN Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yavuz, 2015- 2016 eğitim öğretim yılının son günü twitter hesabından "Mesleksiz diploma neye yarar ki" dedi. Yavuz, eskiden kep fırlatmak için 16 yıl emek verildiğine, ter döküldüğüne dikkat çekip şimdi ise anaokullarında bile kep atılmasını eleştirdi. Yavuz, twitter hesabından şu paylaşımda bulundu:

"Bugün bir eğitim yılı daha tamamlandı. Öğrencilerimize güzel bir yaz tatili diliyorum. Nitelikli meslek eğitimi ve nitelikli üniversite eğitimi, ihtiyacımız olan üretim devrimi için şarttır. Anadolu'nun her tarafına yayılan üniversite eğitimi çok güzel, lakin kalite noktasında YÖK'e daha önce yönelttiğim eleştirilerimde ısrarcıyım. Mesleksiz diploma neye yarar ki? Meslek liselerimizi cazibe okullarına dönüştürmeliyiz. Meslek lisesi memleket meselesi. Üniversitelerimiz ise öğrenci sayısıyla değil, mezun ettikleri öğrencilerinin başarıları, bilime, üretime yaptıkları katkı ile övünebilmelidir."

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yavuz'dan Mesleki Eğitim Çıkışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement