Yaşar Kemal'in Adı Siverek'te Yaşatılacak - Son Dakika
Güncel

Yaşar Kemal'in Adı Siverek'te Yaşatılacak

Yaşar Kemal\'in Adı Siverek\'te Yaşatılacak

Nobel'e aday gösterilen ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal'in adı Şanlıurfa'nın Siverek ilçe merkezinde işlek bir bulvara verilecek.

23.07.2015 11:35

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısının ikinci birleşimini gerçekleştirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa İl Müdürlüğünde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonundaki birleşime Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlık yaptı.

Suruç'taki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin cenaze törenlerine katıldıkları için Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri toplantıya katılmadı. Toplantının başında Suruç'ta hayatını kaybedenlere rahmet dileyen oturum başkanı Kaytan, bayramın ikinci günü hayatını kaybeden Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyesi Bahattin Demir'i de rahmetle andı. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Kaytan, hayatını kaybedenler için fatiha okuttu.

YAZILI ÖNERGELER ELE ALINDI

Toplantı daha sonra meclis üyelerinden gelen yazılı soru önergelerinin okunmasıyla devam etti. Urfa'daki zararlı madde alışkanlığına karşı alınan tedbirler, anız yakmanın doğaya verdiği zararların araştırılması gibi konular önergelerde dile getirilirken, en dikkat çekici önerge Siverek'te 25 metrenin üzerindeki bir bulvara dünyaca ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal'in isminin verilmesi oldu. Söz konusu öneri de oy çokluğuyla kabul edilip ilgili komisyona havale edildi.

NOOKAT'LA KARDEŞ ŞEHİR

Önergelerin okunmasının ardından gündem maddelerinin belirlenmesine geçildi. GAP Havalimanı-şehir merkezi otobüs hattının devri, Kırgızistan 'ın Nookat şehri ile "kardeş şehir" olunması, Aslanlı Mahallesi'nin Akçakale ilçesine katılması, il genelinde okul yapmak veya yaptırmak için Milli Eğitim Müdürlüğüne protokol yapma yetkisi verilmesi, toplu taşıma izin belgesi ücretinin belirlenmesi, Birecik Mezbahane hayvan kesim ücretinin belirlenmesi, Siverek Belediyesi Müdürlükler arası bütçe aktarımı ile imar ve bayındırlık komisyonuna havale edilecek konuların gündem maddesi olarak belirlenmesi kararlaştırıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Yaşar Kemal'in Adı Siverek'te Yaşatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement