"Yaşamın Her Alanında Dilimizi Kullanmak İçin Bütün Çabamızı Ortaya Koyacağız" - Son Dakika
Güncel

"Yaşamın Her Alanında Dilimizi Kullanmak İçin Bütün Çabamızı Ortaya Koyacağız"

"Yaşamın Her Alanında Dilimizi Kullanmak İçin Bütün Çabamızı Ortaya Koyacağız"

iki kişinin ölümü ile son bulan olayların yıldönümüne katılan BDP eski Genel Başkanı Ahmet Türk, Kürtçenin yaşamın her alanında kullanılması için çaba harcadıklarını söyledi.

16.12.2010 18:31

BİR GRUP POLİSE TAŞ ATTI

MUŞ'un Bulanık ilçesinde iki kişinin ölümü ile son bulan olayların yıldönümüne katılan BDP eski Genel Başkanı Ahmet Türk, Kürtçenin yaşamın her alanında kullanılması için çaba harcadıklarını söyledi.

DTP'nin kapatılmasının protesto edilmesi sırasında ortaya çıkan ve iki kişinin ölümü ile sonuçlanan 15 Aralık 2009'daki Bulanık olaylarının birinci yıldönümü nedeniyle BDP ilçe binası önünde düzenlenen törene, Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, İl başkanı Nimet Sezgin, Muş Baro Başkanı Sebahattin Göçmen ile birlikte ilçe teşkilatları ve 3 bin kişi katıldı. Göstericiler geçen yıl ölen Necmi Oral ile Kemal Ağcan'ın fotoğraflarının bulunduğu 'Demokrasi şehitlerini unutmadık, unutmayacağız ,unutturmayacağız', 'Operasyonlar durdurulsun', 'Yaşamak için savaşır, barış için ölürüz', 'Apo'cu gençlik ruhuyla Apo'yu selamlıyoruz', yazılı Türkçe, Kürtçe pankartlar taşıdılar. Terörist başı Abdullah Öcalan'ın da posterinin bulunduğu mitingde 'AKP şaşırma bizi dağa kaçırma', 'Kürdistan AKP'ye mezar olacak' sloganları atıldı. Geçtiğimiz yıl olaylar sırasında hayatını kaybeden Kemal Ağcan ve Necmi Oral'ın aileleriyle birlikte halkı selamlayan Ahmet Türk, konuşmasına başlamadan önce yüzlerini saklayan bir grup gösterici, polise taş attı. İlçe teşkilatının müdahalesi üzerine olay büyümeden yatıştırıldı.

Merkez Camii yanında BDP ilçe binası önünde toplanan vatandaşlara Ahmet Türk önce Türkçe daha sonra da Kürtçe konuştu. Demokrasi şehitlerini anmak için Bulanık'ta olduklarını anımsatan Türk, Başbakan Erdoğan'ın Almanya'daki Türklerin eğitimlerini anadillerinde yapabilmeleri için çağrı yaptığını bildirdi. Ahmet Türk, "Oysa burada 20 milyon Kürdün dilini kullanma konusundaki gerekli hassasiyetini tehditle yanıtlıyorlar. Yaşamın her alanında dilimizi kullanma konusunda bütün çabalarımızı ortaya koyacağız. Biz demokrasinin oturması için elimizden gelen tüm gayreti sarfediyoruz. Türkiye'de polisin, askerin, gerilla ailesinin ağlamasını istemiyoruz. Kan dökülmesinden yana değiliz" diye konuştu.

Katılımcılara teşekkür eden Ahmet Türk, mitingin ardından vatandaşların sağduyu içerisinde ve taşkınlık yapmadan sessiz bir şekilde ayrılmalarını istedi. BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman da sadece Kürtçe konuştu ve 'barış ve demokrasi mücadelesi' için Bulanık'ta olduklarını söyledi. Partilerinin tekrar kapatılmasının söz konusu olduğunu kaydeden Nuri Yaman, bundan korkmadıklarını bildirdi. Ahmet Türk ve beraberindekiler, Bulanık'tan Bitlis'e gittiler. Bu arada miting sonrası dağılan ve yüzlerini saklayan bazı göstericiler, AKP İlçe binasına taş atarak camlarını kırdılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Yaşamın Her Alanında Dilimizi Kullanmak İçin Bütün Çabamızı Ortaya Koyacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement