"Yaşamak Onlarında Hakkı" - Son Dakika
Güncel

"Yaşamak Onlarında Hakkı"

"Yaşamak Onlarında Hakkı"

Dursunbey'e gelen firma yetkilileri Sokak köpeklerini sokaklardan alarak mobil bir araçta kısırlaştırma ve küpeleme işlemi yaptı.

20.02.2012 15:29

Başıboş sokak köpeklerine karşı Dursunbey Belediyesi ile Denge Veterinerlik arasında imzalanan protokolün ardından, bir ekip halinde Dursunbey'e gelen firma yetkilileri Sokak köpeklerini toplama aracı ile sokaklardan alarak mobil bir araçta kısırlaştırma ve küpeleme işlemi yaptı.

Dursunbey Belediyesi ile, merkezi İstanbul'da bulunan Denge Veterinerlik Hizmetleri arasında yapılan protokol gereği Denge Veterinerlik Hizmetlerine ait, Çevre Ve Orman Bakanlığınca onaylı Mobil Kısırlaştırma Ünitesi ve beş kişilik yakalama ekibi Dursunbey'de kısırlaştırma çalışması yaptı. 3 gün boyunca Dursunbey'de bulunan başıboş sokak köpeklerini toplayan profesyonel ekip, topladıkları köpekleri veteriner doktor gözetiminde bekleme kafeslerine alarak kısırlaştırma çalışması için gerekli olan ön hazırlıkları yaptı. Yapılan ilk kısırlaştırma çalışmasını yerinde inceleyen Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz veterinerler ve firma yetkililerinden bilgi alırken, aşama aşama yapılan tüm uygulamaları yerinde inceledi.

Dursunbey Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz yaptığı açıklamada şunları ifade etti. "Sokaklarımızdaki başıboş hayvanları çağımıza uygun yöntemler uygulanarak işinde uzman ekiplerce yakalanıp, kısırlaştırılıp, aşılanıp, paraziter iğneler (iç parazit dış parazit) yapılarak kayıt altına alınıp (küpelenmek) bakımları yapıldıktan sonra tekrar alındıkları doğal ortamlarına bırakılacaktır. Bu çalışma ile beraber ilçemizdeki başıboş hayvanlar kontrol altına alınırken diğer taraftanda aşıları ve iğneleri yapılarak sağlıklı bir şekilde sokaklarımızda dolaşmaları sağlanacaktır.

Her ne kadar yapılan işlem sokak hayvanlarına gibi gözükse de asıl amaç insan sağlığıdır. Ayrıca firmanın da sloganında olduğu gibi Yaşamak tüm canlıların hakkıdır. Bizde Belediye olarak hem halkımızın sağlığını hemde bu tür canlıların yaşama hakkını göz önünde bulundurarak bu çalışmayı yapma ihtiyacı hissettik. Bu çalışmayı her yıl belirli periyotlar ile yılda en az iki kere yapmayı planlıyoruz. Hassas çalışmalarından dolayı Denge Veterinerliğe teşekkür ederim" dedi.

3 günlük bir çalışma ile Dursunbey'de bulunan başıboş sokak köpeklerini toplayan, besleyen, kısırlaştıran, küpeleyen, muayene eden ve tekrar hayvanları doğaya salan ekip bu çalışmalarının ardından Dursunbey'den ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Yaşamak Onlarında Hakkı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement