Yaşadığını Kanıtlamaya Çalışıyor - Son Dakika
Güncel

Yaşadığını Kanıtlamaya Çalışıyor

Yaşadığını Kanıtlamaya Çalışıyor

Alanya'da ağabeyinin kendi adına çıkarttığı kimlikle evlendikten sonra ölmesi üzerine kayıtlara ölü olarak geçen genç, yaşadığını kanıtlamaya çalışıyor.

19.02.2014 09:48  Güncelleme: 11:42

Özel güvenlik görevlisi Hakan Ceyhan, 2001 yılında askere gitti. Asker kaçağı olan ağabeyi Gökhan Ceyhan, nüfus dairesine giderek kendisini kardeşiymiş gibi tanıttı ve kimliğinin kaybolduğunu söyleyerek yeni çıkarttı.

AĞABEYİNİN CEZA ALMAMASI İÇİN SESSİZ KALDI

Yaşamına bu kimlikle devam eden Gökhan Ceyhan, 2002'de İsveç vatandaşı bir kadınla evlenerek bu ülkeye yerleşti. Vatani görevini tamamlayıp dönen ve durumu öğrenen Hakan Ceyhan, ağabeyinin ceza almaması için sessiz kaldı. Bir süre sonra evlenmek isteyen, ancak kayıtlara göre evli gözüktüğü için evlenemeyen Hakan Ceyhan, dini nikah kıydı ve 7 Mart 2011'de mahkemeye başvurdu.

KAYITLARA ÖLÜ OLARAK GEÇTİĞİNİ GÖRDÜ

Alanya 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava sonunda Hakan Ceyhan, yeniden bekar kimliğine kavuştu ve evlendi. Kardeşinin kimliğiyle İsveç'te hayatını sürdüren Gökhan Ceyhan, Mart 2013'te İsveç'te yüzerken boğularak öldü. Uçakla memleketi Kayseri'ye gönderilen ağabeyinin cenazesini teslim almaya giden Hakan Ceyhan, cenazeyle birlikte gönderilen evraklarda kayıtlara kendisinin ölü olarak geçtiğini fark edince, 12 Haziran 2013 tarihinde yeniden dava açtı. Alanya 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın biran önce bitmesini isteyen Hakan Ceyhan, Çalışmak istiyorum ama bana 'Sen ölüsün' diyorlar dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaşadığını Kanıtlamaya Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement