Yarım Asır Sonra Memleketleri Karaman'a Geldiler - Son Dakika
Güncel

Yarım Asır Sonra Memleketleri Karaman'a Geldiler

Yarım Asır Sonra Memleketleri Karaman\'a Geldiler

Bulgaristan'ın Kırcaali Şehrinden gelen 48 kişilik gurup ve Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz, belediyemizi ziyaret etti.

05.11.2013 11:09

Yarım Asır Sonra Memleketlerine Geldiler

Bulgaristan'ın Kırcaali Şehrinden gelen 48 kişilik gurup ve Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz, belediyemizi ziyaret etti. Yarım asır sonra memleketlerine gelen gurubu Belediye Başkan Yardımcısı H. Osman Ünüvar ve Özel Kalem Müdürü Yücel Erdemsoy karşıladı.

Hemşerilerini belediye meclis salonunda ağırlayan kültür ve sosyal işlerden sorumlu başkan yardımcısı H. Osman Ünüvar konuşmasında, "sizleri kendi memleketinizde ağırlamaktan büyük onur duyduk. Yıllar önce buradan göç edip başka bir ülkede olmanıza rağmen memleketiniz, anavatanınızı unutmadınız. Sizleri Karamanımızda görmekten mutluluk duydum." dedi.

Önümüzde ki Türk Dil Bayramı etkinlikleri çerçevesinde sizleri de aramızda görmek isteriz" diyen Ünüvar, hemşerilerimizi Karaman'a tekrar davet etti.

Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz ise konuşmasında, "Burada, kendi öz vatanımızda olmaktan büyük mutluluk duyduk. Karaman'a ayak basar basmaz manevi bir duygu oluştu içimde. İnanın tarif edemem. Karaman çok özel ve bizim için manevi değeri olan bir il. Yarım asır önce atalarımız buradan Kırcaali'ye göç ettiler. Biz Karamanlıyız ve kendi şehrimizde olmaktan dolayı çok mutluyuz." dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkan Yardımcımız H. Osman Ünüvar, Kırcaali Belediye Başkanı'na Kültigin Anıtının heykelini hediye etti.

Kırcaali'den gelen heyet belediye ziyaretinden sonra Karaman'ın tarihi ve kültürel mekânlarını gezdi. Heyet dün akşam saatlerinde ise ilimizden ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yarım Asır Sonra Memleketleri Karaman'a Geldiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement