Yaralı Yavru Kartal ile Atmaca Tedavi Altına Alındı - Son Dakika
Güncel

Yaralı Yavru Kartal ile Atmaca Tedavi Altına Alındı

Yaralı Yavru Kartal ile Atmaca Tedavi Altına Alındı

Malatya'da, yaralı halde bulunan yavru kartal ile atmaca tedavi altına alındı.

03.09.2013 11:02

Malatya'da, yaralı halde bulunan yavru kartal ile atmaca tedavi altına alındı.

Hekimhan ilçesi Kocaözü Kasabası'nda elektrik tellerine çarparak yaralanan yavru kartal ile sol kanadı kırık halde bulunan atmaca, veteriner hekim tarafından tedavi altına alındı.

Veteriner hekim Şahin Erşan, yavru kartalın elektrik tellerine çarparak yaralandığını ve olay sonrası travma geçirdiğini belirtti. Erşan, atmacanın ise sol kanadında kırık olduğunu ifade ederek, kuşun kanadına platin takılacağını söyledi. Yavru kartal ve atmacanın, birkaç gün sonra doğal yaşamlarına bırakılacakları kaydedildi.

Malatya Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Uğur, yaralı kuşların Malatya merkeze ulaştırılmasını sağlayan Hekimhan Kocaözü Belediye Başkanı Gani Karaca'ya teşekkür etti. Uğur, yaralı yavru kartal ve atmacanın ilk müdahalelerinin yapıldığını belirterek, "Hekimhan Kocaözü Belediye Başkanı Gani Karaca bizzat bize ulaşarak, yavru bir kartal ve atmacayı yaralı halde bulduklarını iletti. Kendi imkanlarıyla iki yaralı kuşu bize gönderdi. Veteriner hekim Şahin Erşan, yavru kartal ve atmacayı tedavi altına aldı. Kartal ve atmaca iyileştikten sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü ile irtibata geçerek, hayvanları doğal yaşamlarına bırakacağız" dedi.

Uğur, Malatya Hayvanları Koruma Derneği'nin faaliyetlerini kesintisiz sürdürdüğünü de sözlerine ekledi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaralı Yavru Kartal ile Atmaca Tedavi Altına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement