Yaralı İngilizin Atardamarı Yerine Toplardamar Takıldı - Son Dakika
Güncel

Yaralı İngilizin Atardamarı Yerine Toplardamar Takıldı

Yaralı İngilizin Atardamarı Yerine Toplardamar Takıldı

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde, Veli A isimli Türk tarafından pompalı tüfekle vurulan ve Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan İngiliz Alexander Gerhard Bury'nin sağlık durumu iyiye gediyor.

11.09.2013 14:51

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde, Veli A isimli Türk tarafından pompalı tüfekle vurulan ve Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan İngiliz Alexander Gerhard Bury'nin sağlık durumu iyiye gediyor. Yoğun bakım ünitesinden çıkan Alexandre Gerard Bury bir hafta içinde taburcu edilecek.

Muğla'nın turistik Dalyan beldesinde, Veli A (46) tarafından pompalı tüfekle İngiliz Caterina Anna Bury (56) öldürüldü, oğlu Alexander Gerhard Bury'i (24) ve annesi Cecillie Bury yaralandı. Olayın ardından Alexander Gerhard Bury kaldırıldığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Genel Cerrahi Bölümü'ne kaldırılan ve ameliyata alınan Alexander Gerhard Bury, bir gün kaldığı yoğun bakım ünitesinden çıkarılarak normal servise alındı.

ATARDAMAR EZİLDİ YERİNE TOPLARDAMAR TAKILDI

İngiliz gencin sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gürsoy Doğan, hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Başhekim Doğan, Pazartesi günü sabah saatlerinde hastanın ambulansla acil servise getirildiğini belirterek şöyle konuştu: "İlk olarak kalp damar cerrahisi uzmanı tarafından değerlendirildi. Bacaklarında iki damarda parçalanma tespit edildi. Şuuru açık ve şokta gelen hasta acil olarak ameliyata alındı. Damarlarından birisi primer olarak dikildikten sonra diğer damara Greft (atardamar yerine bacaklarından bir toplardamar alınması) kondu. Eksternal fiksatör (sabitleme) yoğun bakıma alınan hasta bir gün yoğun bakımda kaldıktan sonra normal servise alındı. Şu anda hastamızın durumu iyi ve bir hafta sonra taburcu edebiliriz." - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaralı İngilizin Atardamarı Yerine Toplardamar Takıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement