Adana'da Yanlışlıkla Suriyeli Çocuğu Vuran Sanığa 16 Yıl 8 Ay Hapis - Son Dakika
Güncel

Adana'da Yanlışlıkla Suriyeli Çocuğu Vuran Sanığa 16 Yıl 8 Ay Hapis

Adana\'da Yanlışlıkla Suriyeli Çocuğu Vuran Sanığa 16 Yıl 8 Ay Hapis

Adana'da kavga ettiği kişilere av tüfeğiyle ateş ederken, yoldan bisikleti ile geçen Suriyeli çocuğu vurarak ölümüne neden olan sanığa, 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

01.10.2014 14:38  Güncelleme: 14:45

Adana'da kavga ettiği kişilere av tüfeğiyle ateş ederken, yoldan bisikleti ile geçen Suriyeli çocuğu vurarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan sanık, 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, Seyhan ilçesi Dumlupınar Mahallesi'nde 27 Temmuz 2013'de meydana geldi. İnternet kafe işleten Sezgin Akay (23), yanında çalışan Sultan Aslan'ın 12 yaşındaki U.K.'ye tokat atması ile başlayan tartışmaya müdahale etti. U.K.'nin ağabeyi Mehmet K. (20) ve amcası Erkan K.'nın (34) Sultan Arslan'a küfür ederek tokat atması üzerine Sezgin Akay, işyeri yakınındaki evine giderek av tüfeğini getirdi. Sonra da kendisini ve Sultan Arslan'ı tartaklayan amca ile yeğene ateş etti. Açılan ateş sonucu sokaktan bisikletiyle geçmekte olan Suriyeli Abdullah Jevvadeh Sakka (13) vuruldu. Ensesinden yaralanan Sakka, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olaydan 5 ay sonra yakalanan cinayet zanlısı Sezgin Akay, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. 'Olası kastla öldürme' suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Sezgin Akay, "Kavga sırasında evdeydim. Erhan ve Mehmet K. yanımda çalışan Sultan Aslan'la tartışıyorlardı. Pencereden kendilerine sessiz olmalarını söyledim. Mehmet K.'nın 'Sana ne' diye cevap vermesi üzerine sinirlenip dışarı çıktım. Mehmet'in üzerine yürüdüm bu sırada Erhan K. tekme salladı yere düştüm. Yerdeyken de yüzüme ve sırtıma tekme geldi. Ben de eve gittim tüfeği aldım. Erhan'a doğru tüfekle bir el ateş ettim. Bu sırada yerde bir kişinin yattığını gördüm. Hastaneye götürülmesini istedim. Erhan'a ateş ettiğimde tüfekten çıkan saçmaların başkasına isabet ettiğinden haberim yoktu. Ölen çocuk için üzgünüm" dedi.

Mahkeme heyeti, Akay'ı 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adana'da Yanlışlıkla Suriyeli Çocuğu Vuran Sanığa 16 Yıl 8 Ay Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement