Yanlış Aşı Vurulan Koyunlardan 8'inin Telef Olduğu İddiası - Son Dakika
Güncel

Yanlış Aşı Vurulan Koyunlardan 8'inin Telef Olduğu İddiası

Yanlış Aşı Vurulan Koyunlardan 8\'inin Telef Olduğu İddiası

Pamukkale ilçesinde yanlış aşı vurulduğu iddia edilen 93 koyundan 8'i telef oldu.

30.05.2017 17:49

Pamukkale ilçesinde yanlış aşı vurulduğu iddia edilen 93 koyundan 8'i telef oldu.

Alınan bilgiye göre, Yeniköy Mahallesi'nde Hasan Ali Çelik'e ait 93 koyun, Pamukkale İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince geçtiğimiz günlerde aşılandı.

Koyunlarında ertesi gün anormallik gören Çelik'in çağırdığı özel veteriner hekim, koyunlara ateş düşürücü iğne verdi. Yapılan iğneden sonra bazı koyunların durumu iyileşirken, 8'i telef oldu.

Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen hafta Pamukkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden kendisini arayan kişinin aşı yapmaya geleceklerini söylediğini, kendisinin çiçek aşısını yaptırdığını ifade etmesi üzerine "Biz mavi dil aşısı yapacağız. O aşıyı biz yaparız, özel yapamaz." dediğini kaydetti.

Denizli'de işte iken cuma günü gelip aşı yapıldığını dile getiren Çelik, "Ben Denizli'den gelene kadar çocuklarla birlikte aşıyı yapmışlar. Parayı verirken bana dediler ki 'Sizin koyunlarınızın mavi dil, brusella ve şap aşısı kaldı.' Ben bu aşının mavi dil olup olmadığını sordum. 'Bu çiçek aşısı' dediler. Ben de çiçek aşısını yeni yaptırdığımı söyledim. 'Fark etmez, zarar etmez, fayda eder zarar etmez.' dediler. Hayvanlarımız ertesi gün rahatsızlandı. Ben dışarıdan özel veteriner getirttim. Hayvanlara müdahale ettirdim. Özel veterineri getirmeseydik belki hepsini kaybedebilirdik. Bu çiçek aşısı çok kuvvetli olduğu için 8 koyun telef oldu." diye konuştu.

Pamukkale İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, ekiplerinin telef olan hayvanlardan kan ve doku örnekleri alıp İzmir Ege Veteriner Araştırma Merkezine gönderdiği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yanlış Aşı Vurulan Koyunlardan 8'inin Telef Olduğu İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement