YAMAÇTAN KOPAN KAYALAR EVİN DUVARINI YIKTI - Son Dakika
Güncel

YAMAÇTAN KOPAN KAYALAR EVİN DUVARINI YIKTI

ORDU'nun Korgan ilçesinde yamaçtan kopan üç ayrı kaya iki katlı bir evin duvarını yıktı.

22.02.2023 13:38  Güncelleme: 13:43

ORDU'nun Korgan ilçesinde yamaçtan kopan üç ayrı kaya iki katlı bir evin duvarını yıktı. Evde yaşayan 8 kişi, olaydan yara almadan kurtulurken, hasarlı yapı tahliye edildi.

Olay, Korgan ilçesine bağlı Koçcuğaz Mahallesi Arapoğlu Mevkii'nde meydana geldi. Yamaçtan kopan yaklaşık 1 tonluk 3 ayrı kaya, Adil Camgöz (38) ile ailesinin yaşadığı iki katlı evin duvarını yıktı. Mutfaktaki buzdolabına çarparak duran kaya, binanın taşıyıcı kolanlarına hasar verdi. O sırada evde uyuyan 4'ü çocuk 8 kişilik aile, olaydan yara almadan kurtuldu. İhbar üzerine Ordu İl Afet ve Acil Durumlar (AFAD) Müdürlüğü ekipleri, evde hasar tespit çalışması başlattı. Yapılan incelemenin ardından aile tahliye edildi. Camgöz ailesi, yakınlarının yanına yerleşti.

'DEPREM OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜK'

Adil Camgöz, sabah büyük bir gürültüyle uyandıklarını belirterek, deprem olduğunu düşündüklerini söyledi. Mutfak duvarının yıkıldığını gördüklerinde evlerinden yaklaşık 200 metre yukarıda bulunan kayanın koparak eve çarptığını fark ettiklerini belirten Camgöz, 'Yaklaşık 2 metre yüksekliğinde 160 santim genişliğinde yamaçtan kopan 3 ayrı kaya, evimize büyük hasar verdiı. O sırada evde uyuyorduk. Büyük bir ses ile uyandık. Deprem olduğunu düşündük ama dışarı çıktığımızda evimizin çevresinde büyük bir kaya kütlesiyle karşı karşıya geldik.AFAD ve jandarmanın incelemesi sonucu evimizi tahliye ettik' dedi.

'HALA DAHA KAYALARIN TEHDİDİ ALTINDAYIZ'

Bölgede tehlikenin geçmediğini kaydeden Camgöz, 'Orası mahallemizin bağlantı yolu. Yayalar ve araçlar geçiyor. Çocuklar servise benim evimin olduğu yerden biniyor. Evi tahliye etmemiz problemi çözmüyor. Şu an hala daha kayaların tehdidi altındayız' diye konuştu.

YAMAÇTAN KOPAN KAYALAR EVİN DUVARINI YIKTI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel YAMAÇTAN KOPAN KAYALAR EVİN DUVARINI YIKTI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement