Yalova'da İşten Çıkarılan İşçiler Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Yalova'da İşten Çıkarılan İşçiler Eylem Yaptı

Yalova\'da İşten Çıkarılan İşçiler Eylem Yaptı

Yalova Belediyesi'nde hizmet alım sözleşmelerinin yenilenmediğini ve işsiz kaldıklarını iddia eden 80 kişilik bir grup, belediye önünde eylem yaptı.

01.05.2014 14:45

Yalova Belediyesi'nde hizmet alım sözleşmelerinin yenilenmediğini ve işsiz kaldıklarını iddia eden 80 kişilik bir grup, belediye önünde eylem yaptı. İşçilere destek için belediye önüne gelen AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yakup Koçal ise, "Ben bir şeyi görüyorum ki, artık Atatürk'ün kurduğu CHP yoktur. Atatürk bugün mezarından kalksa bu CHP'yi kapatır" dedi.Yalova 1 Mayıs'ta bir işçi eylemine ev sahipliği yaptı. İşten çıkartıldıkları gerekçesi ile Yalova Belediyesi önünde toplanan 80 kişilik bir grup, ellerinde taşıdıkları pankartlarla yaklaşık 10 gün Yalova Belediye Başkanlığı görevi yapan CHP'li Vefa Salman'ı protesto etti.

Kendilerinin iş ve ekmek peşinde olduklarını dile getiren grup adına konuşan Filiz Yıldız isimli işçi, "Bizler ekmeğimizin peşindeyiz. Siyasi hırs ve kin ile belediye yönetimine gelen ve yönetimde kaldıkları kısa süre içerisinde yaptıkları ilk icraat olarak emekçileri işsiz bırakan zihniyetin nasıl bir sosyal demokrat olduğunu, bizlere yapılan bu vefasızlık karşısında ekmeğimizle oynayanları, işsiz-aşsız kalmamızı sağlayanları, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda protesto ediyoruz.

Bizlere yapılan haksızlıklar karşısında haklı arayışımızı hukuki ve sendikal haklarımızı (Genel İş Sendikası) aramak üzere 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda yapacağımız basın ve kamuoyu açıklaması girişimimiz belediye yönetimi tarafından öğrenilmesinin ardından, 30 Nisan 2014 tarihinde yapılan basın açıklaması ile sözleşmelerimizin 2 ay süre ile uzattıklarını ilan edenler, sözleşmelerin uzatılmasının mümkün olmadığını bilmiyor veya bilerek kamuoyunu aldatmak niyetiyle bunları ilan ediyor" ifadelerini kullandı.

"ATATÜRK BU CHP'Yİ KAPATIRDI"

İşten çıkartıldıklarını iddia eden işçilere destek amacıyla Yalova Belediyesi'nin önüne gelen AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yakup Koçal ise CHP'yi ve CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce'yi eleştirdi. Koçal konuşmasında, "Yalova'ya sizler çok önemli hizmetler yaptınız. Sizin düzenlediğiniz kurslar sayesinde 15 bini aşkın insan meslek sahibi oldu. Ben buradan kendine sosyal demokrat diyen bir siyasi parti nasıl oluyor da 80 kişinin işinden, siyasi ön yargılarla ekmeğinden olmasına göz yumabiliyor. Bunların işçi derdi yok. Bir emek derdi yok. Ben buradan CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ve kankası eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'a sormak istiyorum.

Bundan yıllar önce Okuyan bakanken Muharrem İnce'nin dershanesine sigortacıları yollayıp 70 bin TL ceza kestirmişti. O zaman CHP İl Başkanı Olan Muharrem İnce bunun bir siyasi linç girişimi olduğunu söylemişti. Müfettişler tuttukları raporda İnce'nin dershanesinde sigortasız öğretmen çalıştırdığını rapor etmişti. Buradan soruyorum. Hangisi doğru söylüyor? Eğer İnce yanında sigortasız işçi çalıştırdıysa o zaman böyle bir partide grup başkan vekili olarak yeri var mı? Bunu Kemal Kılıçdaroğlu'na soruyorum. Yok eğer böyle değilse bir siyasi linç mi yapılmıştır? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda böyle bir cevabı Kılıçdaroğlu'ndan bekliyorum.

İnce haklıysa kankası buna ne cevap verecek? Yok İnce sigortasız işçi çalıştırdıysa böyle bir insanın kendini sosyal demokrat olarak tanımlayan bir partide ne işi var? Biz partide kimsenin siyasi kimliğine bakmadık. Kimseyi işinden etmedik. Bundan sonra da bakmayacağız. Bizim için önemli olan insandır. Benim görev yaptığım dönemde birçok CHP'li ve yakınları işe alındı. Ben bir şeyi görüyorum ki artık Atatürk'ün kurduğu CHP yoktur. Atatürk bugün mezarından kalksa bu CHP'yi kapatır" ifadelerini kullandı.

AK Parti Yalova Belediye Başkan Vekili Ömer Aslan da işçilere destek vererek mağdur edilmeyeceklerinin sözünü verdi.

SAİM ÇOTUK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yalova'da İşten Çıkarılan İşçiler Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement