Yalova Belediyespor Satrançta Da İddialı - Son Dakika
Güncel

Yalova Belediyespor Satrançta Da İddialı

Yalova Belediyespor Satrançta Da İddialı

Birçok Spor Branşında Mücadele Eden Yalova Belediyespor, Satranç Şubesini de Faaliyete Geçiriyor.

24.02.2011 11:01  Güncelleme: 14:19

Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, ulusal ve uluslar arası turnuvalarda satranç dalında büyük başarılar kazanacak gençlere sahip olduklarını ve bu spor dalını Yalova'da daha da geliştirmek için gereken desteği vereceklerini söyledi.

Yalova'daki satranç potansiyelini değerlendirmek istediklerini belirten Yalova Belediyespor Başkanı Cengiz Karoğlu, satranç şubesinin başına Recep Karaç'ı getirdiklerini ve Satranç İl Temsilcisi Umut Sapan ile işbirliğiyle büyük başarılar hedeflediklerini belirtti.

"SATRANÇ İLE İLGİLİ YENİ PROJELER ÜRETECEĞİZ"

Karoğlu açıklamasına şöyle devam etti; "2010-2011 döneminde satranç birimini yeniden yapılandırarak faaliyete geçiriyoruz. Satranç şube sorumluluğuna deneyimli, tecrübeli, başarılı, eğitimci Recep Karaç'ı getirdik. Satranç İl Temsilcisi eğitimci Umut Sapan işbirliği ve dayanışmasıyla ilimize satrançla ilgili projeler kazandıracağız."

"KULÜBÜMÜZÜN ALT YAPISINI OLUŞTURACAĞIZ"

Satrançla ilgili Yalova Belediyespor Satranç Şubesi Sorumlusu Recep Karaç ve Satranç İl Temsilcisi Umut Sapan da açıklama yaptılar.

Yalova Belediyespor Satranç Şubesi Sorumlusu Recep Karaç yaptığı açıklamasında; "Yalova Belediyespor'u satranç branşında eskiden yaşadığı altın günlerinin de üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu amaçla kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimiz var. İlk olarak kulübümüzü ilimizde düzenlenecek olan satranç ligine katmak ve bu ligden 1.çıkarak Konya'da düzenlenecek Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası'na iştirak etmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda eğitim merkezi kurarak kulübümüzün altyapısını oluşturacağız. Bu merkezde geleceğin satrançcılarını yetiştirerek, Yalova Belediyesi'nin de desteğiyle Yalova'yı satrançın başkenti yapacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Satranç İl Temsilcisi Umut Sapan ise; "Yalova Belediyesi'nin satrança eskisi gibi katkı vermesi bizleri sevindiriyor. İlimizde düzenlenecek olan 8 yaş ve altı satranç şenliğini Yalova Belediyesi sponsor olarak üstlenmiştir. Yalova'ya bir satranç kompleksi kazandırma konusunda Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal'dan katkılar bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yalova Belediyespor Satrançta Da İddialı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement