Yalova Belediyesi Romanya’da Temaslarda Bulundu - Son Dakika
Güncel

Yalova Belediyesi Romanya’da Temaslarda Bulundu

Yalova Belediyesi Romanya’da Temaslarda Bulundu

Yalova Belediyesi Heyeti, kardeş şehri Mecidiye Belediye Başkanı Marian IORDACHE tarafından davet edildiği Romanyada resmi temaslarda bulundu.

11.05.2011 15:44

Yalova Belediyesi'ni temsilen temaslarda bulunan Şemsettin Şeker ve Dr.Metin Beyazıt, Belediye Başkanı Yakup Bilgin KOÇAL'ın iyi dileklerini Marian IORDACHE'ye ilettiler.

Milletvekilleri Amed Aledin, Romanya Müftüsü Murat Yusuf,Eğitim Komisyon Başkanı Prof.Vildan Bormambet gibi Romanya Türkleri için önemli isimlerle beraber 'Güzel Dilim' şiir yarışmasını izleyen heyete ilgi ve sevgi büyüktü. Kırım'dan gelen sanatçı ekibi dinleyicileri mest etti.

Romanya Hükümeti Etnik İlişkiler Dairesi, Mecidiye Belediyesi ve Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokratik Birliği tarafından düzenlenen etkinliklere katılan heyet, sonrasında Mecidiye'de bulunan Kemal Atatürk Koleji'ni de ziyaret etti. Şemsettin Şeker'in uzun yıllar boyunca hizmet verdiği kolejde, öğrencileri ve eğitimci arkadaşları hocalarının etrafında sevgi çemberi oluşturdular.

Yalova Belediyesi adına Romanya'da bulunan Şemsettin Şeker ve Kent Sağlığı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KESAM) Müdürü Dr.Metin Beyazıt, Köstence Başkonsolosu Füsun Aramaz tarafından da kabul edildi. Başkonsolos Füsun Aramaz, Yalova hakkında bilgiler aldı ve Yalova Belediyesi heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Mecidiye Belediye Başkanı Marian IORDACHE, beraberindeki ekiple beraber temmuz ayında Yalova'da düzenlenecek şenliklere katılacaklar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yalova Belediyesi Romanya’da Temaslarda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement