Yalıkavak'ta Çalışmalar Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Yalıkavak'ta Çalışmalar Devam Ediyor

Yalıkavak\'ta Çalışmalar Devam Ediyor

Yalıkavak Belediyesi tarafından beldenin birçok bölgesinde alt yapı, yol, duvar ve parke kaplama çalışmaları sürüyor.

28.01.2014 10:20

Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, çalışmalar kapsamında Geriş Mahallesi Gökdere yolu üzerindeki beton yol çalışmalarını yerinde izledi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Saruhan,

"Burası köyümüzün aşağı mahalleye olan bağlantı yoludur. Bu yolu daha önce açmıştık ancak yağan yağmurlar nedeniyle yol, gelişe ve geçişe engel oluyor, vatandaşlarımız tarafından rahat kullanamıyordu. Yağmur yağdığında taşı toprağı götürerek patika yola dönüşüyordu. Bunun için de beton ıslah çalışması yaparak önlem alıyoruz. Aşağıda arsası olan vatandaşlarımızın buradan hem araçları ile, hem de yaya olarak rahatça faydalanabilmeleri için toprak yola beton döküyoruz. Geriş Mahallesi üstünde yer alan piknik alanımızın yolunu da bu şekilde ıslah etmekteyiz." dedi.

Yalıkavak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Geriş Mahallesi'nde toplam 4 km yolun beton ile kaplanacağı belirtilerek, toplamda 480 metreküp beton döküleceği belirtildi. Bu sayede dik yamaçlardan akan yağmur suyu nedeniyle bozulan yolların önüne geçilmesi planlanıyor. Öte yandan devam eden çalışmalar kapsamında, 400 metreküp duvar örme çalışmalarının tamamlandığı, bin metreküplük kısmın ise devam ettiği öğrenildi.

Edinilen bilgide ayrıca beldede beton parke kaplama çalışmalarının da sürdüğü, tamamlanan 5 bin metrekarelik kısmın üzerine 8 bin metrekare daha beton parke taşı döşenerek, toplamda 13 bin metre karelik alanın beton parke ile kaplanacağı belirtildi. Beton parke ve duvar örme çalışmalarının devam ettiği bir başka bölgenin Yalıkavak beldesine bağlı Dağbelen köyü olduğu, çalışmalarda ise sona gelindiği açıklandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yalıkavak'ta Çalışmalar Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement