Yağmur Suyunu Evinde İçme Suyu Olarak Kullanıyor - Son Dakika
Güncel

Yağmur Suyunu Evinde İçme Suyu Olarak Kullanıyor

Yağmur Suyunu Evinde İçme Suyu Olarak Kullanıyor

Rize'nin Ardeşen ilçesinde yağmur suyunu depoda biriktiren Ahmet Ali Kalaycı, 5 bin lira harcayarak kurduğu sistem sayesinde su kesildiğinde sıkıntı yaşamıyor.

01.02.2014 13:40

Ardeşen ilçesinde yağmur suyunu depoda biriktiren Ahmet Ali Kalaycı, 5 bin lira harcayarak kurduğu sistem sayesinde su kesildiğinde sıkıntı yaşamıyor.

İlçeye bağlı Yeni Mahalle'de yaşayan 54 yaşındaki emekli inşaat ustası Kalaycı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede çeşitli nedenlerle zaman zaman su kesintisi yaşandığını söyledi.

Su kesintisi dolayısıyla yaşanan sıkıntıyı gidermek için ne yapabileceği konusunda yaklaşık iki ay çalıştığını belirten Kalaycı, "Sonunda kendimce bir çözüm ürettim. Çatıdan gelen yağmur suyunu borularla evimin önünde, yerin altına yaptığım depoda biriktiriyorum. Depolanan ve buradaki filtre sistemi sayesinde temizlenen suyu, daha sonra pompa sistemi ile çatıda bulunan depoya aktarıyorum. Çatıdaki depodan gelen su, evin her bölümündeki musluklar aracılığıyla kullanılabiliyor" dedi.

Kalaycı, deponun kapasitesinin bir metreküp olduğunu anlatarak, "Su kesildiği zaman komşularım da ihtiyaçları olduğu kadar sudan faydalanıyor. Fazlasını veremiyorum çünkü kendi ihtiyacımı ancak karşılıyorum" diye konuştu.

Sistemin 5 bin liraya mal olduğunu ifade eden Kalaycı, "Depolara yılda üç kez bakım yaptırıyorum. Suyun analizini, Halk Sağlığı Müdürlüğünde yaptırdım. Son derece temiz ve sağlıklı su içiyoruz" dedi. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yağmur Suyunu Evinde İçme Suyu Olarak Kullanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement