Yabancı Paraşütçünün Biri Kayalıklara, Diğeri Denize Düştü - Son Dakika
Güncel

Yabancı Paraşütçünün Biri Kayalıklara, Diğeri Denize Düştü

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesindeki Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atlayış yapan 2 sporcudan biri kayalıklara, diğeri ise denize düştü.

23.10.2013 12:18  Güncelleme: 12:17

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesindeki Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atlayış yapan 2 sporcudan biri kayalıklara, diğeri ise denize düştü.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, tatil için Hollanda'dan Ölüdeniz'e gelen Eric Van Kampen (54) yamaç paraşütüyle tekli (single) atlayış yapmak için Babadağ'ın bin 800 metrelik pistine çıktı.

Hazırlıklarını tamamladıktan sonra atlayışını gerçekleştiren Kampen'in paraşütü kalkıştan kısa bir süre sonra kapandı. Yaklaşık 20 metre yükseklikten kayalıklara düşen Kampen, bir ağaca takılarak durabildi. Paraşüt pilotlarının fark ettiği Kampen için Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerinden yardım istendi.

UMKE ve paraşüt pilotlarının yardımıyla düştüğü yerden kurtarılan Kampen, Babadağ'da hazır bekleyen ambulansta sağlık kontrolünden geçirildi.

Eric Van Kampen, gazetecilere yaptığı açıklamada, kısa süreli şok geçirdiğini ancak sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Bugüne kadar Babadağ'dan 21 kez atlayış yaptığını anlatan Kampen, paraşütün frenlerini uzun tuttuğu için kalkıştan kısa süre sonra paraşütünün kapandığını, yaklaşık 20 metre yüseklikten düşmesine rağmen vücudunda kırık olmadığını ifade etti.

- Denize çakıldı

14. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali için beldeye gelen Avusturyalı sporcu Günther Sorko (46) ise Babadağ'ın bin 700 metrelik pistinden tekli (single) atlayış yaptı.

Deniz üzerine geldiği sırada akrobasi hareketleri yapan Sorko'nun paraşütü kapandı ve hızlı bir şekilde denize düştü. Düşmenin etkisiyle bayılan Sorko'nun yardımına çevredeki tekneciler koştu. Denizde baygın halde bulunan ve paraşüt iplerinin vücuduna dolaştığı için güçlükle tekneye çıkarılan Sorko, sahile getirildi.

Denizde uzun süre baygın kaldığı için boğulma tehlikesi geçiren Sorko'ya ilk müdahayi Belcekız Plajı'nda hazır bekleyen ATV motorlu 112 Acil Servis ekipleri yaptı. Sağlık ekiplerinin müdahalesiyle kendine gelen Sorko, plaja gelen ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedavisi süren Sorko'nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Muhabir: Utku Uçrak

Yayınlayan: Tuncer Çetinkaya

Yabancı Paraşütçünün Biri Kayalıklara, Diğeri Denize Düştü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yabancı Paraşütçünün Biri Kayalıklara, Diğeri Denize Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement