Danimarkalılar Kendilerini Suçlayan Bakan Bozkır'a Ateş Püskürdü - Son Dakika
Güncel

Danimarkalılar Kendilerini Suçlayan Bakan Bozkır'a Ateş Püskürdü

Danimarkalılar Kendilerini Suçlayan Bakan Bozkır\'a Ateş Püskürdü

AB Volkan Bozkır'ın İsveç'te yaptığı açıklamada Hedegaard davasında Danimarka'yı 'suçlayıcı' sözler kullanması Danimarkalı politikacıları kızdırdı.

30.11.2014 14:20  Güncelleme: 15:48

Danimarkalı gazeteci Lars Hedegaard'ı öldürme teşebbüsünde bulunan ve daha sonra kaçarken Atatürk Havalimanı'nda yakalanan IŞİD sempatizanı H.B'nin, 49 konsolosluk çalışanına karşı takasta kullanıldığı ileri sürülmüştü. Konuya tepki gösteren Danimarka, Ankara'ya nota vermiş ve iddiaları araştırmak üzere Türkiye'ye heyet göndermişti.

BAKAN BOZKIR'IN DANİMARKA'YI SUÇLAYICI SÖZLER KULLANMASI KIZDIRDI

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın İsveç'te Türk basınına yaptığı açıklamada Hedegaard davasında Danimarka'yı 'suçlayıcı' sözler kullanması Danimarkalı politikacıları kızdırdı. Türkiye'nin hiçbir zaman AB'ye tam üye olamayacağının açık bir dille anlatılması gerektiği savunuldu.

Volkan Bozkır'ın "Lars Hedegaard'a saldıran kişinin Türkiye'de serbest bırakılması konusunda Danimarka'nın Türkiye'ye baskı yapması doğru değil. Türkiye baskılara boyun eğmez. Danimarka kendi iç politikasında bir gündem yarattı, medyanın da baskısı ile bu konuyu gündemde tutuyor." sözleri, Danimarkalıları kızdırdı.


(Danimarkalı gazeteci Lars Hedegaard İslam dini ve Müslümanlara karşı ağır eleştirileriyle tanınıyor.)

"MAHKEME SERBEST BIRAKTI, KAYIPLARA KARIŞTI, YAPACAK BİR ŞEY YOK"

Volkan Bozkır, Stockholm'de Türk medyasına yaptığı açıklamada, zanlının, mahkeme tarafından serbest bırakıldıktan sonra kayıplara karıştığını ve Türk hükümetinin bu konuda yapabileceği başka bir şey kalmadığını söylemişti. Danimarka ve Türkiye'nin dost olduğuna işaret eden Volkan Bozkır, Danimarka'nın Türkiye'ye baskı yapmaya çalışarak bir yere varamayacağını belirtmişti.

DANİMARKA SAVUNMA BAKANI: TÜRKİYE BİR ŞEYLER SAKLIYOR

Volkan Bozkır'ın sözlerine yanıt Danimarka Savunma Bakanı Nicolai Wammen'den geldi. Wammen "Türkiye bu konuda ilk kez eteklerindeki taşları döküyor. Daha önce zanlıyı mahkemenin serbest bıraktığını söylediler ama kararla ilgili bir belge gösteremediler. Bu da Türkiye'nin bir şeyler sakladığını, muhtemelen zanlının IŞİD ile rehine değişiminde kullanıldığını gösteriyor." dedi.

"TÜRKİYE, UTANMASI GEREKİRKEN BİZE SALDIRIYOR"

Danimarka Halk Partisi Sözcüsü Sören Espersen, Volkan Bozkır'ın Danimarka'yı, konuyu AB'ye taşıdığı için eleştirdiğini hatırlatarak "Türkiye iade talebinde bulunulan bir suçluyu serbest bıraktığı için utanması gerekirken, tepki gösterdik diye bize saldırmaktadır. Danimarka'nın AB'ye gitme ve AB'yi konuya dahil etme zamanı gelmiştir. Türkiye'ye hiçbir zaman AB'ye tam üye olamayacağı açık bir şekilde anlatılmalıdır. Bu iş burada bitmelidir." dedi.

"TÜRKİYE DEPRESYON GEÇİRİYOR"

Birlik Listesi Sözcüsü Nikolai Villumsen de Volkan Bozkır'ın Danimarka'yı suçlar açıklamalarının tepkisiz kalmaması gerektiğini belirterek Danimarka'nın Türkiye'ye yaptığı tüm askeri yardımların durdurulmasını istedi. Nikolai Villumsen "Türkiye bu suçlamalarla depresyon geçiriyor." dedi. Danimarka Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard ise yeni bir açıklama yapmayarak, daha önce yaptığı 'Hedegaard davası Türkiye ile ilişkilerimizden daha önemli değildir' sözlerinin arkasında durduğunu bildirdi.



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Danimarkalılar Kendilerini Suçlayan Bakan Bozkır'a Ateş Püskürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • AHMET: AVRUPA BİRLİĞİYMİŞ ARKADAŞ 10 YIL SONRA ÇİL YAVRUSU GİBİ DAĞILACAĞINIZ ORTADA BU NASIL BIRLIK İÇİNE GİREN İFLAS EDİYOR KOCA İTALYAN EKONOMİSİNİ BİLE ÇÖKERTTİNİZ BİZİ ALMADIĞINIZ İÇİNSE TEŞEKKÜR EDERİZ SİZLERE. 25 9 Yanıtla
  • Galip: Merak etmeyin gun gelecek ab ye girin diye yalvaracaksiniz turkiye girmeyecek cunki hepinize rakip oluyor piliniz bitti 14 9 Yanıtla
  • evin kaya: laas hedegard siyonist kiralik istihbaratci kalem, sen kendini ne saniyorsun kimsin kim arkanda duruyorda taaa ordan turkiye ile kavga etmek istiyorsun haddini bil benim ulkemin insanlari seni tukurugunde bogar da guc aldigi. netenyahu da sana fayda etmez, burasi turkiye cumhuriyetidir,muz cumhuriyeti degil.ulusal ve uluslararasi hukuk kurallari var, madem isid sempatizaniymis bu kisi sende biliyirmussun belliki tavla oynayip beer icmisliginiz var, ee tutuklayaydiniz ya.turk vatandasi olmayan biri ile ilgili mevzuati bilmiyorsan ogrende gel.bir yerine batan bir kuyruk acin mi var turkiye vatandaslarini isidden alirken nasil yontem kullanmis sana aciklama mi yapacak sen kimsin, terbiyesiz ukala,hadsiz, elinde bilgin belge yok niyet okuyorsun, neymis turkiyenin sakladigi bir seyler varmis.hoşt sahibine don.didisinin didisi. daninarkali bilmem kim kizmismis kizdiysa buz koysun, cakma abd mi saniyorsun danimarkanin yuz karasi, rol caliyirsun da derdin ne senin. demek isid ortak yapiminda senin de istirakin var ki turkiyeye saldiran obama ve netenyahuya dansozluk yapiyorsun.turkiye asla ab ye alinmayacagini bilmeliymis tirrrrrt. yani.bu sen mi karar veriyorsun nursuz meymenetsiz gazeteci ajan, senin de turkiyeye ihtiyacin var. ayrica digerleri de senin gibi iki yuzlu ve sinsice oyle dusunuyorlar sa yine tirrrrr cok da umrumuzdaydi ab ye alinmazsak uykularimi kacar.zavalli beyinsiz.turkiye senin sikletini asar boyunu da git kendi disine gore birileriyle dalas.ulkemizin ic islerine karismak devlet sirlarina dil uzatmal oturdugun yerde sallamaya benzemez cahil kiro 17 6 Yanıtla
  • Samsunlu: Elin gavuru bize kızınca pek memnun olmuşa benzersin admin. Kına yak da tam olsun. :) 11 10 Yanıtla
  • Tolga: Bu pislik nediyor bu ne istiyor Türkiye'den tercüme yapın lütfen 11 8 Yanıtla
  • mahmut: biz bir zamanlar sabanci suakasti saniklari konusunda onlari cok elestirdik, biz hakliysak onlarda hakli, suc islendiyse ulke fark etmez birakmamak lazim, sucun ulkesi olmaz. 1 1 Yanıtla
  • EBU ZINDIK ANTİ HIRZANİ ADOLF HİTLER: muhterem bi zata benziyorlar kendileri. . (sen kaç kişimisiniz mi? ) BRE LARSMISIN 4 CAAR DÜBEŞ MARSMISIN BU MEMLEKETİ SEN Mİ KURDUN DA KALKIP DANİMARKADAN BURAYA BARSAK GAZI POMPALARASIN 12 YAŞINDA BEBEK ARABALARI İTEN SÜBYANLARIN MEMLEKETİYLE BURAYI BİRMİ TUTARSIN 0 1 Yanıtla

Advertisement