Vidası Atan Haliç Köprüsü Trafiğe Açıldı - Son Dakika
Güncel

Vidası Atan Haliç Köprüsü Trafiğe Açıldı

Haliç Köprüsü'nde adeta faciadan dönüldü. Çöken köprü saatler sonra trafiğe açıldı. Peki bu çökme neyin habercisi?

22.05.2012 18:14  Güncelleme: 19:08

Sabah 09.15 sıralarında Haliç köprüsünü ile E-5 Karayolu Balat bölümüne sabitleyen bariyerlerin vidalarında kopma meydana geldi. Vidaların kopması nedeniyle köprü, yoldan yaklaşık 7-8 cm yükseldi. Haliç Köprüsü için Japon mühendisin talimatıyla 2 kriko siparişi verildi. Krikolar gelene kadar geçici çözüm için ise birbirinden ayrılan yol bölümüne asfalt dökülmesi kararlaştırıldı. Asfalt dökümü tamamlandıktan sonra yol trafiğe yeniden açıldı.

TRAFİK FELÇ OLDU

Haliç Köprüsü'ndeki çökme nedeniyle D-100 karayolu, TEM otoyolu ve sahil yolunda trafik yoğunluğu yaşandı. Bütün gün yoğunluğunu sürdüren Avcılar- Mecidiyeköy arasındaki trafik akışı, zaman zaman durma noktasına geldi.

Alternatif güzergahlara yönelen vatandaşlar o yollarda da yoğunluğa neden oldu. İstanbul'un Avrupa yakasının tamamında trafik bu gelişme nedeni ile adetafelç oldu.

Ambulansların ilerlemekte güçlük çektiği yoğun trafikte, taksi şoförleri de araçlarını yolun kenarına çekerek, trafiğin rahatlamasını bekledi.

Taksi şoförü İrfan Miral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütün gün yolcularını en yakın metro, metrobüs ve tramvaya duraklarına, deniz otobüsü veya vapur iskelelerine bıraktığını, başka alternatifinin olmadığını söyledi.

KÖPRÜDEKİ ÇÖKME NEYİN HABERCİSİ?

Karayolları Bölge Müdürlüğü çökmenin olduğu yere uzmanlar gönderdi. Merak edilen soru ise "Bu çökme neyin habercisi? İstanbullu'yu ne gibi bir tehlike bekliyor?" Uzmanlar yapacakları araştırmadan sonra bu soruların cevabını verecek.

"KÖPRÜNÜN YÜKÜ ARTTI"

Köprü üzerinde incelemeler sürerken Aydın Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Kubilay Haliç Kaptan, 2009'daki güçlendirme çalışmalarının ardından köprününün yükünün arttığını ve yaşanan sıkıntının bundan kaynaklandığını öne sürdü. Kaptan, Haliç köprüsüne müdahale edebilecek Türk mühendisleri olduğunu ancak hiçbirinin aktif görevde bulunmadığını da aktardı.

AHMET VEFİK ALP: "TEMELLERDE ÇÖKME OLMUŞTUR"

Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Haliç Köprüsü orta şeridinde bağlantı yerlerindeki kopmayla ilgili olarak hurriyet.com.tr'ye "Bu durum, temellerde çökme olduğunu gösteriyor" dedi.

Alp, "Köprünün çöken kısmında temellerinde çökme olmuştur. Daha fazla da çökebilirdi. Göründüğü kadarı ile meydana gelen kopmanın felakete yol açacak durum olduğunu düşünmüyorum. Zaman içinde temellerinin yetersiz olması nedeniyle tekrar çökme yaşanabilir. Bu durumda hem çöken parçada hem de diğer parçalarda temel hesapları ve uygulamaları kontrol edilmeli. Bu bakımın uzun süreceğini sanmıyorum. Bir günde bitirebilirler" şeklinde konuştu.

Vidası Atan Haliç Köprüsü Trafiğe Açıldı
Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel Vidası Atan Haliç Köprüsü Trafiğe Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement