Vestel Yöneticileri Manisa Teknokent'te - Son Dakika
Güncel

Vestel Yöneticileri Manisa Teknokent'te

Vestel Yöneticileri Manisa Teknokent\'te

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, Vestel İcra Kurulu Başkanı Enis Turan Erdoğan ile Vestel Elektronik ile Beyaz Eşyadan Sorumlu İcra Kurulu Üyeleri, üniversitenin Teknoloji Geliştirme Bölgesi olan Manisa Teknokent'te incelemelerde bulundu.

13.12.2016 17:30

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, Vestel İcra Kurulu Başkanı Enis Turan Erdoğan ile Vestel Elektronik ile Beyaz Eşyadan Sorumlu İcra Kurulu Üyeleri, üniversitenin Teknoloji Geliştirme Bölgesi olan Manisa Teknokent'te incelemelerde bulundu.

MCBÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi Manisa Teknokent olarak Manisa'nın, bölgenin ve ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için çalıştıklarını kaydeden Rektör Çelebi, işletmeler ve kurumlar arasında işbirliği içinde kalite ve yenilikçilik kültürünü geliştirerek, şirketlere ve piyasaya bilgi ve teknoloji transferini organize etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Yeni ve sürdürülebilir inovasyon temelli şirketlerin gelişimini aktif olarak desteklemek ve bulundukları bölgenin rekabetçilik gücünü yükseltmeyi hedeflediklerine vurgu yapan Rektör Çelebi, "Bu çerçevede ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin Ar-Ge potansiyeline ve yenilikçi teknoloji üretebilme yeteneğine katkı sağlayarak, üniversite-sanayi işbirliği optimizasyonu ile bölgemizde ve ülkemizde teknoloji üretiminin ve birikiminin yönlendirilmesinde büyük bir rol almak istedik.

Üniversitemiz, bin 500 akademik personeli ve 50 bin öğrencisi ile bölge ve ülkemiz açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyeli, Manisa Teknokent'in 2017 Ocak ayında faaliyete geçmesiyle daha etkin ve verimli bir şekilde bölgemiz ve ülkemizin yararına kullanmak istiyoruz. Dolayısıyla, ülkelerin teknoloji üretmeleri ve kalkınmaları, üniversite-kamu-sanayi işbirliği stratejilerinin doğru bir biçimde konumlanmasına ve yürütülmesine bağlıdır. Bu işbirliğinin sağlanmasında teknokentler önemli bir arayüz fonksiyonunu yerine getirecektir. Özelde Manisa'nın, genel anlamda ülkemizin çok özel, küresel bir değeri olan Vestel'in bu işbirliği stratejisinde bize desteği çok önemlidir. Teknokent'te Vestel'in yer almasını arzu ediyoruz." diye konuştu.

Vestel İcra Kurulu Başkanı Erdoğan ise Vestel olarak ülkenin kalkınması için çalıştıklarını ve yerelde Manisa'ya karşı da sosyal sorumluluklarının olduğunu ifade etti.

Son yıllarda MCBÜ'nün işbirliği çabalarını takdirle karşıladıklarını ve bu çabayı karşılıksız bırakmayacaklarını ifade eden Erdoğan, bu çerçevede Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Manisa Teknokent ile işbirliğine her zaman açık olduklarını, Manisa Teknokent'te Vestel olarak faaliyette bulunabileceklerinin yanı sıra Manisa Teknokent'in ortaklık yapısı içerisinde de yer alabileceklerini ifade etti.

Heyet daha sonra, Manisa Teknokent tesislerini gezdi.

Ziyarette Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Mustafa Mıynat, Doç. Dr. M. Ali Çipiloğlu ve Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Ali Murat Çelebi de hazır bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vestel Yöneticileri Manisa Teknokent'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement