Velilere Servis Dayatması - Son Dakika
Güncel

Velilere Servis Dayatması

Velilere Servis Dayatması

Diyarbakır'da eğitim öğretim yılının başlamasıyla sorunlar bir bir gün yüzüne çıkıyor. Şehir merkezine uzakta oturan öğrenciler resmen servis eziyeti çekiyor.

25.09.2014 22:59

Diyarbakır'da eğitim öğretim yılının başlamasının ardından okulların açılmasıyla birlikte sorunlar bir bir gün yüzüne çıkıyor. Kimi okulların şehir merkezinden uzak olması nedeniyle öğrenciler resmen servis eziyeti çekiyor.

Edinilen bilgiye göre Diyarbakır'ın Bağıvar beldesinde bulunan Vali Aydın Arslan Fen Lisesi'nde de aynı durum söz konusu. Okulun uzak olmasının yanı sıra servis ücretlerinin de fahiş fiyat olması velileri çileden çıkardı. Okul aile birliğinin anlaştığı servis firması 900 Türk Lirasına anlaştığı ve bunun da 4 taksitte ödenmesi gerektiğini açıklamasının ardından veliler neye uğradıklarını şaşırdı.

Velilere taahhütname imzalamaları gerektiğini belirten okul yönetimi ve servis firması velileri çileden çıkardı. Duruma öfkeli olduklarını dile getiren öğrenci velileri, "Okul zaten şehre uzak bir mevkide, hangi akla hizmet edilerek kurulduğu belli olmayan Vali Aydın Arslan Fen Lisesi'nin yüzlerce başarılı öğrencileri hergün şehrin çeşitli noktalarından servislerle en az 1 saat gidiş 1 saat geliş olmak üzere 2 saati yolda geçiyor. Çocuklarımızın bireysel ulaşımın neredeyse imkansız olduğu okula öğrencilerin servis haricinde ulaşma imkanı çok sınırlı adeta el mahkum bu yetmiyormuş gibi LYS sınavına hazırlık için 12. sınıf öğrencilerinin mart ayından itibaren okula devamsızlık haklarını kullandığı ve okula devam etmediği bir durumda okul servis sağlayıcı firma adeta şartların dayattığı durumu ranta dönüştürürcesine velilere böyle bir dayatma ortaya koyuyor. Büyükşehir Belediyesi UKOME kararına rağmen yarıyıl tatillerinde bile ücret talep edilen velilerden şimdide gelmedikleri ayların paralarını tahsil etmeye çalışıyorlar" diye konuştular.

Bu durumu kime anlatacaklarını şaşıran veliler, kime gidelim kim bu konuyu çözer diye kara kara düşünüyorlar. Yapılan bu haksızlığın biran önce giderilmesini isteyen öğrenci velileri aksi taktirde ileriye dönük ciddi sorunlar yaşayabileceklerini de sözlerine eklediler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Velilere Servis Dayatması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement