"Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl Kusakürek" Konferansı - Son Dakika
Güncel

"Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl Kusakürek" Konferansı

"Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl Kusakürek" Konferansı

İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından "Vefatının 30. yılında Necip Fazıl Kısakürek” konferansı düzenlendi.

31.10.2013 14:54

İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından "Vefatının 30. yılında Necip Fazıl Kısakürek" konferansı düzenlendi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Florya yerleşkesinde yapılan konferansa, Prof. Dr. Şuayip Karakaş, Prof. Dr. Kazım Yetiş, Prof. Dr. Nejat Birinci, Prof. Dr. Erman Tuncer ve Öğr. Gör. Fuat Bol katıldı.

Prof. Dr. Kazım Yetiş konuşmasında Necip Fazıl Kısakürek'in yaşamının iki bölümde incelenmesi gerektiğini belirtti.

Necip Fazıl'ın 1923 öncesi ve sonrası olarak ele alınması gerektiğini vurgulayan Yetiş, "1950'den sonra Necip Fazıl büyük ilgi, alaka, saygı ve sevgi görmüştür. Bu sevgi bugün zirveye çıkmıştır. Çünkü mevcut Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da onun çevresinde bulunmuş kişilerdir" dedi.

Necip Fazıl Kısakürek'in yeni bir neslin doğup yayılmasına yol açtığını ve bugünün siyasi iktidarında bulunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Nejat Birinci ise, "Yeni düzende değerler sistemini oluşturup, o sistemler çerçevesinde milletin devamlılığını bağımsızlığını sürdürmek için bazı şahısların tüm zaman aralığı içinde olan biteni yeni nesillere anlatması gerekiyor. Toplumlara şekil veren, onların duygusunu işlemeyi bilen veya kendi duygularını topluma mal edebilen sanatkarlar milletlerini ilerletebilir. Necip Fazıl da bunlardan biridir" diye konuştu.

Prof. Dr. Erman Tuncer ise Necip Fazıl'ın her alanda çok başarılı bir şahsiyet olduğunu ifade ederek, "Necip Fazıl, Nazım Hikmet ve Nihal Atsız. Bu kişiler üç farklı yere insanları götürmeyi istediler. Eğer bu üç isim aynı çatı altında olsaydı hiç şüpheniz olmasın 50 yıl önce Türkiye başka bir noktada olurdu" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl Kusakürek' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement