Van - Merkeze Alınan Van Emniyet Müdürü Mert'e Veda Yemeği - Son Dakika
Güncel

Van - Merkeze Alınan Van Emniyet Müdürü Mert'e Veda Yemeği

Van - Merkeze Alınan Van Emniyet Müdürü Mert\'e Veda Yemeği

Baykal'a 'yumurtalı Saldırı' Olayında Evrakta Sahtecilikten Yargılanıyor

03.08.2010 14:04

BAYKAL'A 'YUMURTALI SALDIRI' OLAYINDA EVRAKTA SAHTECİLİKTEN YARGILANIYOR

HAKKINDA resmi evrakta sahtecilik yaptığı iddiasıyla Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan ve İçişleri Bakanlığı'nca merkeze alınan Van Emniyet Müdürü Rafet Mert'i, Van Valisi Münir Karaloğlu veda yemeği ile uğurladı. Mert yaptığı konuşmada yanlış bir şey yapmadığını iddia ederken, Vali Karaloğlu da "Biz hiçbir zaman müdürümüzün hatası olduğuna inanmıyoruz. Ama öyle takdir edildi" dedi.

Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanı olduğu dönemde partisinin il kongresi için geldiği Van'da, yumurtalı saldırı olayı ile gandeme gelen Emniyet Müdürü Rafet Mert'in, aynı olayla ilgili 'evrakta sahtecilik yaptığı' müfettişlerce saptandı ve hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından aynı gerekçeyle merkeze alınan Mert için valilik Polisevi'nde veda yemeği düzenlendi. Yemeğe Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Van Milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, Gülşen Orhan ve İkram Dinçer, vali yardımcıları ve kurum müdürleri katıldı.

VALİ: HATASI OLDUĞUNA İNANMIYORUZ

Vali Karaloğlu veda yemeğinde yaptığı konuşmada, Emniyet Müdürü Mert'le 29 Haziran 2009 günü Van'da göreve başladıklarını söyledi. Vali Karaloğlu millet, devlet kaynaşmasında Mert'in çok iyi çalışmalar yaptığını ve emniyet müdüründen memnun olduklarını ileri sürerek şunları söyledi:

"Ama hepimiz devlet memuruyuz. Hepimiz bir kararname ile gelir, diğeri ile gideriz. Bunun süresini ise yetkili irade belirler. Emniyet Müdürümüzün gitmesine vesile olan olay, hepimizin başına gelebilir. Hepinizin başına gelmiştir, gelecektir. Görev yapan, çalışan herkesin de başına gelebilir. Bu bir talihsizliktir. Biz hiçbir zaman o konuda müdürümüzün ciddi bir hatası olduğuna da inanmıyoruz. Ama öyle takdir edildi. Biz inanıyoruz ki önümüzdeki dönemde kendisine farklı görevler tevdi edilecektir."

'YANLIŞ BİRŞEY YAPMADIM'

Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert de yaptığı veda konuşmasında Vali Karaloğlu'na teşekkür etti. Mert, Van'da kısa bir süre görev yaptığını ancak daha önce de Van'da 4 yıl görev yaptığını hatırlatarak,"Böyle bir gelişme oldu. Şu anda başka bir birimde görevlendirilmek üzere merkeze alındım. Buradan, vicdanen görevimi yapmış olarak ayrılıyorum. Yanlış bir şey yapmadım. Ama şu anda böyle bir durumdayız. Hakkınızı helal edin" diye konuştu.

Duygusal olduğu gözlenen Rafet Mert'in konuşması sırasında eşi Nurhayat Mert'in de gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Yapılan konuşmaların ardından Van Valisi Münir Karaloğlu tarafından Emniyet Müdürü Mert'e plaket verildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Osman BEKLEYEN/VAN, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van - Merkeze Alınan Van Emniyet Müdürü Mert'e Veda Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement