Van Depreminde Ölen Hacer Öğretmen'ın İsmi Parkta Yaşayacak - Son Dakika
Güncel

Van Depreminde Ölen Hacer Öğretmen'ın İsmi Parkta Yaşayacak

Van Depreminde Ölen Hacer Öğretmen\'ın İsmi Parkta Yaşayacak

Van'ın Erciş İlçesi'ndeki depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Polatlılı 24 yaşındaki öğretmen Hacer Özgür'un adı, şehitlik mahallesinde bir parka verildi.

09.01.2012 11:11

Van'ın Erciş İlçesi'ndeki depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Polatlılı 24 yaşındaki öğretmen Hacer Özgür'un adı, şehitlik mahallesinde bir parka verildi.

Sözleşmeli olarak Polatlı'da öğretmenlik yaptıktan sonra kadrolu öğretmen olarak ilk ataması Van'ın Erciş İlçesi'ne yapılan Hacer Özgür, geçen yılın ağustos ayında inşaat mühendisi Hüseyin konuk ile nişanlandı. Evlilik hazırlığı yapan Hacer öğretmenin, Erciş'te arkadaşları ile birlikte öğretmenlere verilen eğitim seminerinden çıktıktan sonra birlikte yemek için sözleştikleri, o sırada İzmir'de olan ve kendisini arayan nişanlısı Hüseyin konuk ile 10 dakika konuştu. Hacer öğretmenin arkadaşları ile birlikte gittikleri lokantanın enkazı altında kalarak öldü. Belediye Meclisi toplantısında Sağlık ve Çeşitli İşler Komisyonu tarafından hazırlanan raporda, bazı parklar ile yeni açılan yolları isimleri belirlendi.

Buna göre Şehitlik Mahallesi'ndeki bir parka Van depreminde ölen öğretmen Hacer Özgür'ün adının verilmesi önerildi. Komisyonun önerisi, belediye meclisince oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca 1999- 2004 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapan CHP'li Sami Çay'ın adı da Mehmet Akif Mahallesi'ndeki spor kompleksine verildi. Bununla birlikte 15 Temmuz 2006 tarihinde şehit olan er Sedat Akça'nın adı Şentepe'deki bir parka verildi. Yeni açılan bazı yol isimlerine de helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP'nin eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın adı verildi.

Belediye Başkanı Yakup Çelik, şehre ve ülkeye hizmeti olanların unutulmaması gerektiğini belirtirken duyarlılıklarından ötürü belediye meclis üyelerine teşekkür etti. - Ankara/ Polatlı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Depreminde Ölen Hacer Öğretmen'ın İsmi Parkta Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement