Van'da Zorlu Karla Mücadele Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Van'da Zorlu Karla Mücadele Çalışmaları

Van\'da Zorlu Karla Mücadele Çalışmaları

Van'da, hastanede tedavi gördükleri sırada hayatını kaybeden iki vatandaşın köylerinde defnedilmeleri için İl Özel idaresi ekipleri, 7 saatlik zorlu bir çalışmanın ardından yolu açarak cenazeleri köye ulaştırdı.

13.01.2013 10:18

Van'da, hastanede tedavi gördükleri sırada hayatını kaybeden iki vatandaşın köylerinde defnedilmeleri için İl Özel idaresi ekipleri, 7 saatlik zorlu bir çalışmanın ardından yolu açarak cenazeleri köye ulaştırdı.

Van'da, bir haftadan buyana belli aralıklarla devam eden kar yağışı, yüksek kesimdeki yerleşim yerlerinde hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Bir hafta önce buzlu yoldan kayıp başının yere çarpması sonucu beyin kanaması geçiren Sabri Barlas (60) isimli vatandaş ile aynı köyde ikamet eden ve tansiyon hastası olan Saliha Barlas (55) isimli kadın, tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybetti. Cenazeleri köy yolu kapalı olduğu için hastane morgunda bekleten Barlas'ın yakınları, durumu İl Özel İdaresi yetkililerine bildirdi. Gece havanın fırtınalı olmasından dolayı yol açma çalışmalarını sabaha bırakan ekipler, Van merkeze 44 kilometre uzaklıkta bulunan 2140 rakımlı Sağlamtaş köyünün yolunu açmak için Şantiye Şefi Necmettin Aslantosun'un nezaretinde bir dozer ve bir greyder gönderle işe koyul. Köye yaklaştıkça kar kalınlığı artınca ekipler yol açmada büyük zorluk çekti. Yol açılmadan köylüler, cenazeleri Van Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile Çakırbey köyüne kadar getirerek beklemeye başladılar. İki iş makinesi, 4 kilometrelik yolu yaklaşık 7 saatlik zorlu bir çalışma sonucu ulaşıma açtı. Yol açılınca cenazeler akşam saatlerinde köy mezarlığında defnedildi.

Şantiye Şefi Necmettin Aslantosun, yaklaşık 1 haftadan buyana kar ve fırtınadan dolayı köy yollarının sürekli kapandığını söyledi. Bugün ise Sağlamtaş köyünde iki cenaze olduğundan dolayı bu yolu bir an önce açmaları gerektiğini belirten Aslantosun, yer yer kar kalınlığının 2 metreyi geçtiğinden dolayı işlerinin ağır yürüdüğünü ifade etti.

Sağlamtaş Köyü Muhtarı Mesut Barlas ise, yaklaşık 4 günden buyana köylerinin yolu kapalı olduğunu söyledi. Cenazelerinin olduğundan dolayı yolun açılmasının acil olduğunu belirten Barlas, ekiplerin zorlu bir çalışması sonucu köyün yolunu açtıklarını ifade etti. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Van'da Zorlu Karla Mücadele Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement