Van'da "Özel Öğrenciler" Projelerini Sergiledi - Son Dakika
Güncel

Van'da "Özel Öğrenciler" Projelerini Sergiledi

Van\'da "Özel Öğrenciler" Projelerini Sergiledi

Edremit ilçesindeki Ayhan Şahenk Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi Okulundaki öğrenciler, açılan "4006 TUBİTAK Bilim Fuarı"nda projelerini sergiledi.

01.05.2019 14:51

Edremit ilçesindeki Ayhan Şahenk Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi Okulundaki öğrenciler, açılan "4006 TUBİTAK Bilim Fuarı"nda projelerini sergiledi.

Okulda açılan fuarda öğrencilerin, hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik hazırladıkları projeler yer aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Keskin, burada yaptığı konuşmada, okula geldiğinde heyecanlanıp, duygulandığını söyledi.

Okulda öğrenciler eğitim görürken annelerinin de burada çalışma fırsatı bulduğunu belirten Keskin, "Annelere bir güzellik yapalım dedik ve burada çalışma alanı açtık. Artık her geldiğimizde annelerimizin yüzünü gülerken görüyoruz. Artık onların da bir meşguliyeti var. Biz hayalleri ve hedefleri olan bir nesil istiyoruz." dedi.

Fuarın sorumlusu özel eğitim öğretmeni Özcan Mete de öğrencilerin günlük yaşam becerilerini kolaylaştırmak ve eğlenerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla projeler hazırladıklarını belirterek, "Geçtiğimiz yıl bu çalışmanın birincisini yaptık. Bilim fuarını düzenlerken yaptığımız projeler tamamıyla öğrencilerin ve ailelerin işine yarayacak. Günlük hayatta daha çok nasıl bağımsız hale gelebilirler düşüncesiyle bu projeleri yaptık." diye konuştu.

Toplumda engellilere yönelik farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını dile getiren Mete, şunları kaydetti:

"Bu fuarı gerçekleştirirken aslında bir farkındalık yaratmak istedik. Sokakta, otobüste, marketlerde insanlar engelli kardeşlerimizi gördüklerinde kimisi korkuyor, kimisi engellilerin olduğu alandan uzaklaşmaya çalışıyor. Biz bu TÜBİTAK Bilim Fuarı sayesinde yüzlerce insanı buraya çektik ve öğrencilerin yapamadıklarından ziyade, yaptıkları şeylerin üzerinde yoğunlaşarak, materyalleri kendilerinin yapmalarını sağladık. 'Ben de yapabiliyorum, ben de varım' hissi vermek çok mutlu ediyor. Onlardan kaçmak yerine, onları sahiplenelim, görelim, duyalım, fark edelim."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'da 'Özel Öğrenciler' Projelerini Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement