Van'da Kesk Üyelerinden 4+4+4 Protestosu - Son Dakika
Güncel

Van'da Kesk Üyelerinden 4+4+4 Protestosu

Van\'da Kesk Üyelerinden 4+4+4 Protestosu

Van'da, 4+4+4 eğitim sistemini protesto eden bir grup KESK üyesi, Feki Teyran Parkı'na kadar yürüyüp, basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.

28.03.2012 15:18

Van'da, 4+4+4 eğitim sistemini protesto eden bir grup KESK üyesi, Feki Teyran Parkı'na kadar yürüyüp, basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.

Hacıbekir Caddesi üzerinde faaliyet gösterdikleri konteyner önünde 4+4+4 eğitim sistemini protesto etmek amacıyla toplanan yaklaşık 300 KESK üyesi, Feki Teyran Parkı'na kadar slogan atarak yürüdü. Türkçe ve Kürtçe sloganların atıldığı yürüyüşte polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Kesk Van Şubeler Platformu dönem sözcüsü Mehmet Aydemir, dün gece saatlerinden itibaren Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gitmeye çalışan emekçilerin polis şiddetine maruz kaldığını söyledi.

"VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Çeşitli illerdeki arkadaşlarına biber gazıyla müdahele edildiğini belirten Aydemir şöyle konuştu:

"Anayasal hak olan seyahat etme özgürlüğü, sendikal haklar ve özgürlükler ayaklar altına alınmıştır. Keyfi kararlarla genelgelerle temel hak ve özgürlüklerimizin engellenmesi, kent meydanlarının polis ablukasına alınması, AKP'nin nasıl bir yöntem zihniyetine sahip olduğunu bir kez daha göstermiştir. Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğini doğrudan ilgilendiren konularda yasal ve meşru haklarımızı kullanmamızın, söz söylememizin engellendiği koşullarda demokrasiden, insan haklarından bahsetmek mümkün değildir. AKP'nin büyük baskı ve gözaltı düzenine karşı, onurlu ve kararlı duruşumuzdan bir an olsun vazgeçmeyeceğiz"

Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan grup 15 dakikalık oturma eyleminin ardından sesizce dağıldı. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da Kesk Üyelerinden 4+4+4 Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement