Valiyi 'Reklam Yaptığı' İçin Şikayet Etmiş - Son Dakika
Güncel

Valiyi 'Reklam Yaptığı' İçin Şikayet Etmiş

Valiyi \'Reklam Yaptığı\' İçin Şikayet Etmiş

Taner Talaş, cenaze yemeğinin Adana Valiliği tarafından karşılandığının sosyal medyada duyurulması üzerine şikayet mektubu yazdığını açıkladı.

25.06.2013 12:44  Güncelleme: 10:56

Beyin tümöründen ölen çocuğun cenaze masraflarının Adana Valiliği tarafından karşılanmasının propaganda malzemesi yapıldığı iddiası ile Etik Kurul'a yapılan şikayetin sahibi Taner Talaş, "Bu yardımın yapılmasını değil, bu tür bir yardımın reklam vesilesi yapılıp ailenin rencide edilmesini şikayet ettim" dedi.

Bir haber portalı editörü olan ve daha önce de Vali Çoş aleyhine milletvekilleri ile valilere mektup göndermekle suçlanıp hakkında dava açılan Taner Talaş, 6 yaşındaki Ali Utku Yücel'in cenaze yemeğinin Adana Valiliği tarafından karşılandığının Özel Kalem Müdürü tarafından sosyal medyada duyurulması üzerine şikayet mektubu yazdığını açıkladı. Talaş, şikayetinde 'Usulsüz harcama' konusu bulunmadığını, Etik Kurul Başkanlığı'na gönderdiği başvuruda 'Ölüm üzerinden bürokratik propaganda yapıldığı' görüşünde olduğunu savundu. Talaş, dilekçesinde şunları yazdığını açıkladı:

"Şehrimizde herkesi yasa boğan bir hadise gerçekleşmiştir. Ancak, bu süreçte bir hadisenin etik ilkelere ve ondan neşet eden ruha aykırı olduğuna inanıyorum. Şöyle ki; bu vefat üzerine Adana Valisinin Özel Kalem Müdürü Vahdettin Sakallı, bir tweet paylaşmıştır. 'Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş taziye evinde 3 gün boyunca yemek verecektir' diye yazı yazıp paylaşmıştır. Ayrıca yemek dağıtımı yapılırken çekilen bir fotoyu da paylaşmaktan imtina etmemiştir. Bu paylaşımlar, devlet geleneğimizde de yoktur."

Vali Coş gelişmelerle ilgili açıklamasında, "Bu konunun değişik şekillerde yansıtılması, etik sorunu haline getirilmeye çalışılması, normal bir insanın, aklının vicdanının kabul etmeyeceği, ahlak ölçüleriyle bağdaşmayan bir olaydır" demişti.

Sosyal güvencesi olmadığı ve maddi durumunun yetersizliği nedeniyle Adana Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan, mütevelli heyetin kararıyla aileye cenaze yardımı yapılmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Valiyi 'Reklam Yaptığı' İçin Şikayet Etmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement