Valilik Zor Zanaat - Son Dakika
Güncel

Valilik Zor Zanaat

Valilik Zor Zanaat

Sivas Belediye Başkanı Ürgüp, vali koltuğuna oturan ilköğretim öğrencisini şaşırttı.

22.04.2011 17:21  Güncelleme: 18:20

Sivas'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Vali koltuğuna oturan ilköğretim 5'inci sınıf öğrencisi Ahmet Pehlivanoğlu bazı kurum müdürlerini arayarak çeşitli isteklerde bulundu. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü de telefonla arayan çocuk vali okulların bulunduğu mahallelere kasis, üsgeçit ve park istedi. Ancak Başkan Ürgüp, ödenek yetersizlikleri olduğunu belirterek valilikten yardım istedi.

Vali Ali Kolat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu devredeceği 60'ıncı yıl İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencisi Ahmet Pehlivanoğlu'nu makamında kabul etti. Öğrenci ile bir süre sonbet eden ve valinin görevleri hakkında bilgi veren Kolat daha sonra koltuğunu çocuk valiye teslim etti. Koltuğa oturan Pehlivanoğlu, bazı kurum müdürlerini arayarak isteklerde bulundu. İlk olarak Emniyet Müdürlüğü'nü arayan çocuk vali görüntülü telefon ile Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan'ın koltuğuna oturan ilköğretim öğrencisi ile konuştu. Çocuk vali ilkokul ve lise öğrencileri arasında bıçaklanma olaylalarının olduğunu ve bu konuda önlemler alınmasını istediğini belirtti. Bu arada da Vali Ali Kolat çocuk valiye zaman zaman ne konuşacağı yönünde kopya verdi. Çocuk Vali daha sonra da yıkılan okul duvarlarının tamir edilmesini istedi. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile de görüşmek istediğini söyleyen Vali Pehlivanoğlu üçüncü denemesinde telefonla Başkan Ürgüp'e ulaştı.

Çocuk Vali, Başkan Ürgüp'den okul önlerindeki caddelere kasis ve üst geçit yapılmasını istedi. Okulların bulunduğu mahallelere çocuk oyun alanları ve parklar da yapılmasını isteyen çocuk Valiye, Başkan Ürgüp ödenek yetersizliklerinin olduğunu, ancak Valilik tarafından maddi destek sağlanması halinde bu istekleri yerine getirebileceklerini söyledi. Vali Kolat'tan onay alan Ahmet Pehlivanoğlu, belediyeye bu konuda yardımcı olacakları cevabını verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Valilik Zor Zanaat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement