Valilik Yoluna Yeni Parklar Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Valilik Yoluna Yeni Parklar Yapılıyor

Valilik Yoluna Yeni Parklar Yapılıyor

Yaz dönemi ile yemyeşil ve çiçeklerle donatılmış bir şehir hazırlayan Iğdır Belediyesi; ağaçlandırma, yeşil alan düzenlemesi ve çiçeklendirme faaliyetlerini hızlandırdı.

03.07.2012 03:32  Güncelleme: 03:30

Vali konağı yolu sonunda bulunan yan yana sıralanmış 4 adet parkın yapımı ve üç tanesinin bakımı için Iğdır belediyesi start verdi. Toplam alanı 4500 metre kare park için Park Bahçeler Müdürlüğü çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Park ve Bahçeler Müdürü Ülkü Öcal ve Başkan Yardımcısı Evrim Turpçu parkların düzenlenmesi için kontrollerini sürdürüyor.

Bugünün küçüğü yarının büyüğü olacak olan çocuklarımız için bölgesel parklar yapıyoruz.

Eskiden çocukların oyun oynayabileceği tek bir yer vardı oda okul bahçesiydi diyen Başkan Vekili Hüseyin Malk: "Belediyemiz bugünün küçüğü, yarının büyüğü olacak olan çocuklarımız için her mahalleye bölgesel parklar yapma kararı aldı ve bu konudaki çalışmalarımız son hızla sürmektedir. Vali konağı caddesindeki 3 parkı yeniden onaracağız. Yine Vali konağı yolu sonunda bulunan yan yana sıralanmış 4 adet parkı hazırlayarak halkımızın hizmetine sunacağız.

Bunlarla birlikte SSK karşısı ile Medet Serhat Parkını onarımdan geçireceğiz. Cumhuriyet Mahallesindeki parkımızın çalışmaları da bitme aşamasına gelmiştir. Park alanında çocuk oyun gurupları, tekli çiftli tahterevalli, salıncak zıpzıp gibi oyun gruplarını çocuklarımız yaralanmasın diye kauçuk zemin tabana yerleştireceğiz. Yine açık alan spor aletleri olan fitness guruplarını bu yapacağımız parklara bırakacağız.

Güncel yaşam tarzlarının bir sonucu olarak sağlık sorunları, obezite, diyabet, yüksek tansiyon, yüksek kolestrol gibi rahatsızlıklar kontrolsüz bir şekilde yaygınlaşmakta ve bunun sonucunda sağlık hizmetlerin son derece pahalı olduğu günümüzde ciddi sağlık harcamalarına sebep olmaktadır Tüm toplum kesimleri için ulaşılabilir, cazip en önemlisi devamlılık arz eden sosyal faaliyet haline gelmesi, bireylerin sağlıklı yaşam hedeflerine ulaşmasını sağlayacağız."dedi

Özellikle araçların yoğun olarak seyrettiği ve egzoz gazlarının azaltılması ve havanın temizlenmesinde ağaçların önemine değinen başkan Hüseyin Malk: "Biz mahallelerimizin değişik yerlerinde parklar, yeşil alanlar oluşturarak insanımızın ihtiyacını en üst düzeyde gidermeye çalışıyoruz. Ekolojik bir toplum için buradayız.

Belediyelerimiz demokrasi, ekoloji ve cinsiyet özgürlükçü bir toplum temelleri üzerinde inşa edilmiştir. Demokrasi olmadan ekoloji, ekoloji olmadan demokrasi inşa edilemez. Yeşil demek hayat demektir. Ağacın ve ormanların sayılamayacak faydaları vardır. Bu nedenle mahallelerde uygun olan her alana ağaç fidanları dikmeye kararlıyız "ifadesini kullandı.

Parktaki çalışmalardan memnun olduğunu dile getiren Mahalle sakinleri çocuklarını sürekli parka getirdiğini söyleyerek, "Çocuklarımız artık sokaklarda oynamıyor. Çocuklarımızın zamanları güzel ve keyifli geçiyor. Memlekette böyle güzel şeyler istiyoruz. Belediye teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Valilik Yoluna Yeni Parklar Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement