Valilik'te Yangın Çıkaran Sığınmacı Genç Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Valilik'te Yangın Çıkaran Sığınmacı Genç Yakalandı

Valilik\'te Yangın Çıkaran Sığınmacı Genç Yakalandı

Eskişehir'de geceleyin girdiği Valilik binasının yemekhane ve Yazıişleri bölümündeki bir odada bez parçası ile kağıtları tutuşturarak yangın çıkartan 20 yaşındaki Somalili olduğu belirtilen sığınmacı yakalandı.

19.02.2012 12:54

Eskişehir'de geceleyin girdiği Valilik binasının yemekhane ve Yazıişleri bölümündeki bir odada bez parçası ile kağıtları tutuşturarak yangın çıkartan 20 yaşındaki Somalili olduğu belirtilen sığınmacı yakalandı.

Alınan bilgilere göre dün gece saat 23.30 sıralarında Valilik binasının bodrum katındaki yemekhanede şofben baca çıkışı deliğinden tutuşturulmuş bir bez parçasının içeri atılmasıyla duman oluştu. Bina içerisinde bulunan nöbetçi personel dumanı fark ederek durumu itfaiye ve polise bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yemekhanedeki lavaboda bir kaç bez parçasının yanmış olduğunu görerek müdahalede bulundu.

Ekipler ayrıldıktan sonra saat 03.00 sıralarında bu kez iki katlı Valilik binasının üst katında bulunan Yazıişleri bölümündeki bir odadan duman çıktığı görüldü. Binada bulunan nöbetçi personelin yangın söndürme tüpüyle yaptığı müdahale sonucunda yangın büyümeden kontrol altına alınıp söndürüldü. Olayda bir bilgisayar monitörü, 2 koltuk ve boş kağıtlar zarar gördü.

Valilik binasındaki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polisler yangını bina içerisinde dolaşan bir gencin çıkardığını belirledi. Polis, bina içerisinde bir odada saklamış olan Somalili olduğu belirtilen sığınmacı genci yakaladı. Gözaltına alınan ve ismi açıklanmayan sığınmacı genç sorgulanmak üzere Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Yetkililer sığınmacı gencin valilik binasının arkasındaki yemekhane penceresinden içeriye girmiş olabileceğini, olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu ve Emniyet Müdürü Naci Kuru da olayın ardından valilik binasında incelemelerde bulundular.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Valilik'te Yangın Çıkaran Sığınmacı Genç Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement