Valiler Kararnamesi - Son Dakika
Güncel

Valiler Kararnamesi

Valiler Kararnamesi

Resmi gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesiyle merkeze alınan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ne veda ziyaretinde bulundu Vali Özçimen: "Valiyi hükümet alır. En tabii hakkıdır, verdiği gibi alır" "Rabbime şükrediyorum.

18.02.2014 18:10

Valiler kararnamesi kapsamında merkeze alınan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, "Valiyi hükümet alır. En tabii hakkıdır, verdiği gibi alır" dedi.

Resmi gazetede yayımlanan 14 kişilik Valiler Kararnamesiyle merkeze alınan Özçimen, Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek, Cemiyet Başkanı Caner Güngör ve gazetecilerle vedalaştı.

Ziyaret sırasında basın mensuplarının hakkında bir gazetede çıkan haberleri sorması üzerine, bu konuda bir muhatap bulamadıklarını anlatarak, "Sen benim kardeş sayımı bilmeden koca ulusal gazeteye bunu nasıl yazıyorsun. 24 sene önce olmuş bir şeyi (Soyadı değişikliği) günümüzle hiç alakası yok... Valiyi hükümet alır. En tabii hakkıdır, verdiği gibi alır" diye konuştu.

Özçimen, Bolu'da görev yaptığı süre boyunca birçok iş yaptığını ve bu açıdan rahat bir şekilde gideceğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Rabbime şükrediyorum. Ak geldim ak gidiyorum. Bana deselerdi ki 'hırsızsın' veya hırsızlık yapsaydım hiç konuşulmasaydı çok ağır olurdu. 'Namussuzsun' deseler ağır olurdu ama hiçbir şey yok. Benim bir yanlışımı görürsün, 'Şu yolu yanlış yapmışsın. Bunu yanlış yaptığın için insanlar ölecek' yazsan biz de öyle bir yol yapmış olsak bu senin en tabii hakkın ama benim kardeş sayım seni ne ilgilendirir. Eğer ben de birşey olsaydı yazacaklardı ama bir şey bulamamışlar. Buldukları da Twitterdaki takipçi sayım, kardeşimin sayısı. Onları yalanlamaya bile gerek duymadım. Bu gazetecilik değil. Bu haysiyet cellatlığı."

Özçimen, kendisini valilik makamına Türk devletinin getirdiğini ifade ederek, "Bu millet şimdi beni getirmiş en şerefli yerlerde oturtmuş. Bu şerefe leke sürmüşsem onu yazın. Onun dışında öbür şeyler beni alakadar eder mi? Benim icraatlarım herkesin gözünün önünde. Siz birşey gördünüz mü? Gördüyseniz lütfen yazın. Yazmazsanız iki elim yakanızdadır. Bir vatandaşımı diğer bir vatandaşıma tercih ettiğimi gördüyseniz lütfen yazın. Hepinizin iki elim yakasındadır. Ama yoksa ayıp değil mi?" ifadesini kullandı.

Basın mensuplarıyla vedalaşan Vali Özçimen, daha sonra Bolu Gazeteciler Cemiyeti binasından ayrıldı. - Bolu

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement