Vali Taşyapan, Buzağıyı Biberonla Besledi - Son Dakika
Güncel

Vali Taşyapan, Buzağıyı Biberonla Besledi

Vali Taşyapan, Buzağıyı Biberonla Besledi

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, "Alo Küpe Hattı"nın açılışı için gittiği çiftlikte yeni doğan buzağıyı biberonla besledi Vali Taşyapan: "Hayvancılıkta en önemli iş, hayvanlarımızı kayıt altına almaktır"

16.01.2014 15:50

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, "Alo Küpe Hattı"nın açılışı için gittiği çiftlikte yeni doğan buzağıyı biberonla besledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri işbirliği ile ülke genelinde uygulamaya konulan "Alo Küpe Hattı", Bingöl'de düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Çobantaşı köyündeki Doğan Koç Damızlık Sığır İşletmesinde düzenlenen törende konuşan Vali İbrahim Taşyapan, hastalık kontrolünün etkin yapılması, hayvan hırsızlıklarının önlenmesi ve küpeleme işleminin bütün hayvan yetiştiricilerine ulaşabilmesi amacıyla kurulan "Alo Küpe Hattı"nın ücretsiz olarak çiftçilere hizmet vereceğini söyledi.

Üreticilerin yeni doğan yavruyu 20 gün içerisinde ilgili birimlere bildirme zorunluluğu olduğunu hatırlatan Vali Taşyapan, "Hayvancılıkta en önemli iş, hayvanlarımızı kayıt altına almaktır. Hem yetiştiricilerimizin her türlü teşvikten yararlanması için bu gerekli hem de hayvan hareketlerinde hayvanların bir kimliği kayıtlara girmiş oluyor. Dolayısıyla hem hırsızlıklara karşı koruma hem başka amaçlara karşı koruma hem de teşvik sisteminden faydalanabilmesi için de bu numaraların mutlaka kayıtlara girmesi lazım" dedi.

Alo Küpe Hattı sayesinde büyükbaş hayvan besiciliği yapan çiftçilerin, bulundukları yerden başka bir yere gitmeden telefonla hayvanlarını kayıt altına alabileceklerine işaret eden Vali Taşyapan, şöyle dedi:

"Vatandaşımız çağrı merkezini aradığı zaman kayıtları alınıyor, kayıt alındıktan sonra ilgili birimlere iletiliyor. İlgili kurumdaki görevlilerin cep telefonlarına mesaj olarak gidiyor. Daha sonra görevli arkadaşlar istenilen bölgeye giderek hayvanı kayıt altına alıyorlar. Besicilerimizin, vatandaşlarımızın işlerini hızlandırmak, işlerinde kolaylık sağlamak için Türkiye'nin her yerinden 444 26 96 numaralı telefondan arayarak ücretsiz olarak işlemlerini yapabilirler."

Daha sonra Vali Taşyapan, Alo Küpe Hattı'nı arayarak, Doğan Koç adına 3 buzağı kaydı yaptırdı. Bu arada küpe takılması amacıyla tören alanına getirilen 4 günlük buzağıyı biberonla besleyen Vali Taşyapan, buzağının boynuna altın taktı.

Törene Vali Yardımcı Numan Tahir Şimşek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Selahattin Mersin, Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız ve vatandaşlar katıldı. - Bingöl

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Taşyapan, Buzağıyı Biberonla Besledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement